Koninklijke onderscheiding voor Frank Tijdink

LICHTENVOORDE – Zaterdag 25 november heeft burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan brandweervrijwilliger Frank Tijdink uit Lichtenvoorde.

Hij kreeg deze tijdens de jaarlijkse feestavond van de brandweer. Hij ontving de onderscheiding voor de bijdrage die hij heeft geleverd aan de openbare orde en veiligheid en is gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op 1 september 1985 werd Frank aangesteld als aspirant brandwacht bij de post Lichtenvoorde. In 1987 volgt bevordering in de rang van brandwacht en in 1989 brandwacht 1e klasse. Op 1 januari 1993 wordt de heer Tijdink hoofdbrandwacht. Op 1 april 1994 volgt bevordering in de rang van onderbrandmeester en in mei 1999 wordt hij brandmeester.

Hij blijft trainingen volgen om zijn vakkennis en specialismen op peil te houden. Hij is al die jaren een actief en een veel inzetbaar brandweerman bij incidenten.

Sinds 2010, na de invoering Nieuwe Wet op de Veiligheidsregio’s is de heer Tijdink in de functie van bevelvoerder in dienst gekomen van de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland, cluster Brandweer Achterhoek Oost.