Leerlingen Ludgerusschool ontbijten op gemeentehuis

René Hoijtink, Vincent van Uem en Marjan Nekkers eten met kinderen tijdens Het Nationaal Schoolontbijt

LICHTENVOORDE – Donderdag 9 november brachten 13 kinderen van groep 7 van de Ludgerusschool uit Lichtenvoorde een ontbijtje bij loco-burgemeester René Hoijtink, wethouder Vincent van Uem en gemeentesecretaris Marjan Nekkers. Op het ‘ontmoetingsplein’ in het gemeentehuis gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt.

Loco-burgemeester René Hoijtink onderstreepte hiermee, net als 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen, de loco-burgemeester, de wethouder en gemeentesecretaris Marjan Nekkers uitgebreid kennis met elkaar en gingen ze met elkaar in gesprek onder andere over gezond ontbijten.

Donatie aan Jeugdcultuurfonds
Aan het eind van het ontbijt betaalde loco-burgemeester René Hoijtink symbolisch voor het ontbijtje met een donatie van 100 euro aan het Jeugdcultuurfonds. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven.