Home » Lichtenvoorde » Marianum-leerlingen in de dagelijkse praktijk in de zorg

Marianum-leerlingen in de dagelijkse praktijk in de zorg

288

LICHTENVOORDE – Op woensdag 23 mei jl. bracht een groep Marianum-leerlingen van de mavo-gemengde leerweg voor het profiel Zorg en Welzijn een bezoek aan Woonzorgcentrum Careaz-Antoniushove. Omdat praktijkopleider Jacquelien klein Goldewijk al vier keer eerder dit schooljaar een excursie voor Marianum-leerlingen had verzorgd werd haar ditmaal een bloemetje overhandigd als dank.

Marianum. Foto: PR

Leren in- en buiten de school
Om het gevoel te krijgen of werken in de zorg bij je past, is het volgens Zorg en Welzijn docente Judith Spekschoor belangrijk dat leerlingen niet alleen op school bij het profielvak Zorg en Welzijn opdrachten maken die met de zorg te maken hebben, maar dat ze ook kennis maken met de dagelijkse praktijk in de zorg. “Het bezoek van vandaag stond in het teken van het oriënteren op een toekomstige opleiding, maar leerlingen van Marianum hebben dit jaar bij Antoniushove ook een ochtend geassisteerd bij de dagopvang en handen en nagels van cliënten verzorgd”.

Een beroep met uitdagingen
“Wij willen graag jonge leerlingen enthousiast maken voor een baan in de zorg” aldus praktijkopleider Jacquelien klein Goldewijk. “Ze laten zien dat er veel verschillende aspecten zitten aan het werken in de zorg. Niet alleen “het zogenaamde billen wassen“ en medicijnen geven, maar vooral een beroep met veel uitdagingen, (door)groei mogelijkheden en een fijne werkomgeving. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen kennismaken met de zorg door het ook daadwerkelijk te zien. Ik zie regelmatig een verandering bij de leerlingen als we na het algemene verhaal daadwerkelijk in huis rondlopen en ze bemerken dat de werkelijkheid anders is dan het beeld dat ze vooraf hadden”.