Home » Lichtenvoorde » Voorbereiding aanleg BMX-baan Eschpark van start

Voorbereiding aanleg BMX-baan Eschpark van start

1761

Baanoverzicht BMX | Foto: Gemeente Oost Gelre

LICHTENVOORDE – Gemeente Oost Gelre gaat door met de aanleg van het Eschpark in Lichtenvoorde, ondanks dat enkele buurtbewoners beroep hebben aangetekend bij de Raad van State tegen de verandering in het bestemmingsplan. De gemeenteraad stemde in november vorig jaar in met de verandering, waardoor de Fietscross Club Lichtenvoorde haar crossbaan kan verplaatsen naar het Eschpark.

De gemeente begint deze lente met de aanleg van een nieuwe vijver voor de opvang van regenwater en de verplaatsing van het hondenlosloopveldje. Ook wordt er gewerkt aan de inrichting van de Eschparkweg en komen er nieuwe parkeerplaatsen.

Buurtbewoners worden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen via een digitale nieuwsbrief. De gemeente zal binnenkort een brief bezorgen waarin staat hoe je je kunt inschrijven voor de nieuwsbrief per e-mail.

Hoewel het beroep bij de Raad van State voor vertraging kan zorgen, hoopt de gemeente dat de aanleg van het Eschpark volgens plan kan verlopen en dat de Fietscross Club Lichtenvoorde snel gebruik kan maken van de nieuwe locatie.


Foutjes, opmerkingen, nieuws, activiteit of als je iets opmerkelijks hebt gefotografeerd kun je hier versturen. Of naar redactie@streekgids.nl