Home » Lievelde » Bouw Voetgangersbrug voor Zwarte Cross van Start

Bouw Voetgangersbrug voor Zwarte Cross van Start

815

Loopbrug Zwarte Cross | Foto: Marcel Houwer

LIEVELDE – In aanloop naar de Zwarte Cross, die dit jaar voor het eerst op donderdag begint, is de bouw van een voetgangersbrug over de provinciale weg N18 gestart. De brug is een maatregel van Rijkswaterstaat om de veiligheid van festivalgangers te waarborgen en verkeersopstoppingen te voorkomen.

Essentiële Maatregel
De voetgangersbrug is noodzakelijk om het verkeer op de N18, de drukste provinciale weg van de Achterhoek, niet te verstoren. Tijdens het festivalweekend worden al extra verkeersmaatregelen genomen, zoals het gedeeltelijk afsluiten van de N313 tussen Lichtenvoorde en Aalten.

Voorbereidingen in Volle Gang
De brug moet ervoor zorgen dat festivalbezoekers veilig en efficiënt het terrein kunnen bereiken zonder het doorgaande verkeer te hinderen. Met de brug wordt een belangrijke stap gezet in de voorbereidingen voor het grootste festival van de Achterhoek, dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt. De organisatie van het festival en Rijkswaterstaat werken nauw samen om te zorgen dat alle voorzieningen tijdig gereed zijn voor het evenement.