Home » Laren(Gld) » Tiende en laatste editie van Mañana Mañana eindigt in groot feest

Tiende en laatste editie van Mañana Mañana eindigt in groot feest

751

Mañana Mañana | Foto: PR

LAREN(Gld) – Van 13 tot en met 16 juni vond de knetterende afscheidseditie van Mañana Mañana plaats op het landgoed van een kasteel. Ondanks het wisselvallige weer genoten ruim 23.700 bezoekers van een bijzonder en emotioneel finalefeest vol muziek, theater, kampvuren, lekker eten, en een relaxte sfeer.

Muzikale Hoogtepunten.
Het muziekprogramma bood een achtbaanrit door alle hoeken van het muzikale spectrum, van analoge gabber-rave tot guerilla brass en psychedelische jazzrock.

Enkele hoogtepunten waren:

  • Leif de Leeuw Band met een gastoptreden van de fenomenale soulzangeres Berget Lewis.
  • De Vlaamse rockers van BOSKAT die het hoofdpodium De Veranda volledig op z’n kop zetten.
  • De pret-ska van Politie Warnsveld, die om 12:00 uur ’s middags al een uitzinnige menigte aan het dansen kreeg.

Theater, Workshops en Culinair Spektakel
Theatraal hoogtepunt was Theatra Obscura van Hydra Theater, met acrobatische toeren, brandende hoepels en een menselijk konijn. Culinair spektakel werd verzorgd door kop-tot-kont-chef Nel Schellekens en oerkok Theo de Gier, die toonden hoe lekker duurzaam eten kan zijn. Bezoekers konden zelf drinkglazen blazen of koperen sieraden maken. Voor kinderen was er een speurtocht met speelhuisjes, hoewel het modderige stro uiteindelijk de grootste attractie bleek.

Speciale Onderdelen
De familie Croll, eigenaars van het landgoed, opende zelfs hun kasteel voor een bijzonder optreden van klassiek gitarist Robin Scherpen. Vanwege een oogaandoening componeerde hij zijn album ‘For the Unseen’ tijdens een periode van duisternis. In een verduisterde kasteelkamer konden bezoekers de muziek beleven zoals hij die heeft ervaren. Deze intieme optredens waren een van de populairste onderdelen van de uitverkochte zaterdag. Daarnaast zorgde een absurdistisch duo voor een live radioverslag van de EK-wedstrijd Polen – Nederland, vol flauwe woordgrapjes.

Spontaan Afscheidsritueel
De tiende editie van Mañana Mañana was vanwege tegenvallende kaartverkoop de laatste keer dat het festival plaatsvond. De Feestfabriek kondigde dit een week voor het festival aan en riep bezoekers op er een knallend afscheidsfeest van te maken. De zaterdag was volledig uitverkocht en de sfeer uitgelaten. Een spontaan afscheidsritueel vond zondagavond plaats met een ‘Jovink 2.0’-optreden op het Open Podium, waarbij oud-bassist en organisator Gijs Jolink werd bijgestaan door andere muzikale leden van de organisatie. De iconische houten Mañana Mañana-letters, die sinds 2013 het terrein tooiden, werden onder begeleiding van een vuurvreter verbrand in een groot kampvuur, symboliserend het einde van het festival.

De Feestfabriek wil alle bezoekers, medewerkers en betrokkenen hartelijk bedanken voor hun opkomst en inzet. Met deze editie wordt een tijdperk afgesloten, maar waar de ene deur sluit, gaat er ongetwijfeld ergens anders een zolderraampje open.