24 april 2024
Home » Lievelde » Eindshow Wiesneus bij het Achterhoeks Openluchtmuseum in Lievelde

Eindshow Wiesneus bij het Achterhoeks Openluchtmuseum in Lievelde

1245

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

LIEVELDE – Het Achterhoeks Openluchtmuseum in Lievelde dient op zondag 17 september als locatie voor de eindshow van het Wiesneus project.

Gedurende het afgelopen jaar hebben diverse ‘Wiesneuzen’ deelgenomen aan lessen waarin ze het dialect ‘plat praoten’ onder de knie probeerden te krijgen. De lessen worden afgesloten op 17 september in het Achterhoeks Openluchtmuseum in Lievelde, met een evenement dat zich richt op kunst. Basisschoolkinderen met interesse in kunst en creativiteit zijn uitgenodigd om deel te nemen.

Het evenement is geïnitieerd door het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, speciaal voor Achterhoekse basisschoolkinderen.

In de afgelopen maanden heeft het Wiesneus Kunstcircuit diverse locaties in de regio aangedaan. Kinderen van verschillende basisscholen hebben geleerd om in dialect te spreken. Het Achterhoeks Openluchtmuseum zal op 17 september deze kinderen een platform bieden om hun vaardigheden te tonen, gecombineerd met elementen van kunst en creativiteit.

Het kiezen van het Achterhoeks Openluchtmuseum als locatie brengt een mix van cultureel erfgoed en hedendaagse kunst.

Het programma van de eindshow begint om 13.30 uur en eindigt om 16.45 uur. Bezoekers zijn welkom vanaf 13.00 uur. Er wordt voor drankjes gezorgd voor de deelnemende kinderen. De toegang is kosteloos en vooraf aanmelden is niet vereist.

Informatieoverzicht:

  • Wat: Wiesneus Kunstcircuit
  • Doelgroep: Achterhoekse basisschoolkinderen
  • Datum: zondag 17 september
  • Tijd: 13.30 -16.45 uur (ontvangst vanaf 13.00 uur)
  • Locatie: Achterhoeks Openluchtmuseum, Eimersweg 4, 7137 HG Lievelde (Erve Kots)
  • Entree: gratis, inclusief drankjes voor deelnemende kinderen
  • Aanmelden: niet vereist.
Bron(nen) & Afbeelding(en)