De Poort van de Prins onthuld op Erve Kots

Gepubliceerd op

LIEVELDE – ‘De Poort van de Prins’ werd vrijdagmorgen 8 juli officieel onthuld door wethouder Marieke Frank en de jarige Jacco van de Antoniusschool in Lievelde. Laatst genoemde mocht het lint doorknippen. Ook het informatiebord voor de poort werd onthuld door Marieke Frank en de leerlingen.

‘De Poort van de Prins’, staat op Erve Kots en is een (Kunst)project dat de naam ‘Tussen de Coulissen’ heeft meegekregen. Vanuit het historische verhaal over het kampement van Prins Frederik Hendrik is onder leiding van kunstenaar Paul Wieggers samengewerkt aan een Land-art kunstwerk met alle leerlingen van de Antoniusschool in Lievelde.

Het project ‘Tussen de Coulissen’ staat voor het beleefbaar maken van het historische Achterhoekse landschap en heeft de poort (zolang deze goed blijft) een permanente plaatst gekregen op Erve Kots.

Het land-art kunstwerk is officieel onthuld op de laatste schooldag van de leerlingen van de Antoniusschool. Naast de onthulling waren er allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor de leerlingen. Ook kregen de leerlingen een lekkere pannenkoek aangeboden door Ben en Irma Weenink.

Het Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek, een initiatief van acht Achterhoekse gemeenten en provincie, streeft naar bewustwording van de culturele identiteit van de regio. Daarnaast is het verbinden van generaties, jong en oud, en samen met cultuur en erfgoed bezig zijn (participatie) een belangrijk kerndoel binnen het pact. Na de gemeente Oost Gelre volgen nog 6 Achterhoekse gemeenten waar ook een land-art kunstwerk tot stand komt.