Home » Lievelde » Voor het tweede jaar achtereen ONK Boerengolf in Lievelde

Voor het tweede jaar achtereen ONK Boerengolf in Lievelde

400

LIEVELDE – Bij de bakermat van de boerengolfsport Kaasboerderij Weenink in Lievelde wordt voor het tweede jaar achtereen het ONK Boerengolf gehouden. “De ‘green’ ligt er weer mooi bij” zegt organisator Peter Weenink. Inmiddels hebben zich 60 teams ingeschreven voor het kampioenschap. Ze komen uit binnen- en buitenland voor dit ‘Open’. En de inschrijving is nog niet gesloten. “Er is ruimte voor nog meer teams”, aldus Peter Weenink. “Zeker ook nieuwe teams, nieuwe vriendengroepen die de uitdaging willen aangaan: heren, dames en mixteams. Het ONK leent zich ook voor een kennismaking met de sport en wie weet zit er talent tussen.” In het weekend van 5 en 6 oktober strijden ze allemaal om de Gouden Klomp.

‘Does wat, does gek’
De beste 28 teams van de kwalificatieronde op zaterdag strijden in de finale op zondag om het kampioenschap. Favorieten zijn Irrgarten en de teams Lievelde I en de Melktap. Daarnaast is het mogelijk individueel te strijden om de beste speler van dit toernooi te worden. De kampioen ontvangt de Farmersgolf Int Trofee. “Ik zou willen zeggen: ‘does wat of does gek’. We hebben voldoende materiaal bij de hand om mee te doen. Echter moet ik wel bekennen: sportieve golfers hebben een streepje voor.”

Het parcours op de baan is sneller geworden, aldus Weenink. “Dit geeft minder oponthoud, maar de hindernissen blijven uitdagend. Tussen de koeien door, door de koetunnel, bij landbouwwerktuigen in het land of door een tv-scherm. Daar achter liggen de tien holes in het weideland verspreid over 2,5 kilometer lang parcours. De wedstrijd is goed te volgen. Er zijn holes in de buurt van landwegen en bestaat de mogelijkheid om met de scheidsrechter mee te lopen.

Leuke happening
Voor de deelnemende teams belooft het een aangenaam toernooi te worden. In de avond is er dj en barbecue georganiseerd. Die horen traditioneel bij dit Open Nederlands Kampioenschap Boerengolf.

Organisator is de Stichting Boerengolf.nl met mensen uit Lievelde die Boerengolf een warm hart toedragen.

Opgave voor het ONK Boerengolf kan via website www.boerengolf.nl