Kinderen Willibrordusschool Groenlo ontbijten op gemeentehuis

OOST GELRE – Vrijdag 13 november ontvangen burgemeester Annette Bronsvoort en wethouder Jos Hoenderboom zo’n 16 kinderen in leeftijd van 4 t/m 12 jaar van de Willibrordusschool Groenlo. De kinderen schuiven aan voor het zgn. ‘Burgemeestersontbijt’ in het kader van de Week van Het Nationaal Schoolontbijt. De kinderen nemen zelf het gezonde schoolontbijt mee. In het gemeentehuis Lichtenvoorde schuiven ze samen aan de ontbijttafel en maken ze kennis met elkaar. Zo geven ze het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag.

Het Nationaal Schoolontbijt: groter en gezonder
Aan het landelijke educatieve ontbijtevenement doen meer scholen en gemeenten mee dan ooit: 500.000 kinderen van 2.600 basisscholen en 240 burgemeesters of wethouders. Ambachtelijke bakkers en de een aantal supermarktketens zorgen ervoor dat een half miljoen kinderen in het hele land op tijd hun ontbijtjes krijgen. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt dit jaar officieel ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband van het RIVM Centrum Gezond Leven, de onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

Donatie aan LINDA.foundation
Burgemeester Annette Bronsvoort betaalt symbolisch voor het ontbijt met een donatie aan de LINDA.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Elk jaar kiest Het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat kinderen helpt. De LINDA.foundation bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen onder de armoedegrens een onvergetelijke decembermaand, door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee zij boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen.