Klimaatbomen planten in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE – Woensdag 16 januari zijn bij de entree van Dusseldorp Infra Sloop en Milieutechniek in Lichtenvoorde drie rode beuken geplant. Deze zogenoemde klimaatbomen zijn op initiatief van de Bomenwacht Oost Gelre beschikbaar gesteld vanuit de pilot Klimaat Klaor.

De aanplant van de bomen draagt bij aan het vergroenen van bedrijventerrein De Kamp. “Dusseldorp ISM neemt hiermee het voortouw en hoopt dat meerdere bedrijven zullen volgen”, laat wethouder Bart Porskamp van de gemeente Oost Gelre weten

De medewerking aan dit initiatief is voor Dusseldorp ISM meer dan vanzelfsprekend. “Bij Dusseldorp zetten we ons op allerlei manieren actief in voor een toekomstbestendige wereld. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen opgesteld door de Verenigde Naties zijn onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. We hebben zelfs een rentmeester hiervoor aangesteld. Met onze medewerking aan dit initiatief laten we zien ook dicht bij huis een verschil te kunnen maken. Daar zijn we trots op. We hopen ermee ook andere bedrijven te inspireren”, aldus Regiodirecteur Bram Baakman.

De klimaatboom
“We moeten nu samen in actie komen om onze aarde goed aan onze (klein)kinderen na te laten. Bomen zijn daarvoor heel belangrijk. Ze dragen bij aan een betere luchtkwaliteit en de biodiversiteit. De schaduw van de bomen staat gelijk aan dertig airco’s en als het veel regent kunnen de bomen per jaar wel 80.000 liter water opnemen via hun wortels. Daarmee voorkomen wordt de kans op wateroverlast ook kleiner. De rode Beuk wordt ongeveer dertig meter hoog”, aldus Henk Adema van Bomenwacht Oost Gelre.

“De gemeente doet veel aan het vergroenen van de openbare ruimte. Juist op onze bedrijventerreinen is nog veel versteent oppervlak. De pilot Klimaat Klaor brengt de dynamiek om dat te veranderen. Ik ben de vrijwilligers van de Bomenwacht Oost Gelre dankbaar. Samen met gebiedsmakelaar Richard Trenning brengen zij bedrijven in beweging om in actie te komen. Deze drie Klimaatbomen bij Dusseldorp zijn daarvan een fantastische uitkomst. Tegelijk is het pas een begin. Hopelijk werkt dit als een vliegwiel op weg naar nog meer groen op de bedrijventerreinen in Oost Gelre!”, aldus Wethouder Bart Porskamp.

Volg het voorbeeld!
De vrijwillige leden van de Bomenwacht werken sinds 2013 aan concrete projecten om met bomen de omgeving te verfraaien en te vergroenen. Wil jouw bedrijf (gevestigd in Oost Gelre) het voorbeeld van Dusseldorp volgen en één of meerdere Klimaatbomen aanplanten? Neem dan contact op via de pagina van de Bomenwacht Oost Gelre op Facebook of via de website www.bomenwacht-oostgelre.nl.