Foto: Marcel Houwer |

Koninklijke Onderscheiding voor Bennie Smeenk

GROENLO/Zwolle – Burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre heeft zondagochtend een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Bennie Smeenk (67 jaar) uit Groenlo. Dit gebeurde tijdens een kleine receptie na de clubwedstrijd van Klootschietvereniging Zwolle.

Bennie Smeenk is gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor het totaal aan vrijwillige activiteiten ontplooid voor de samenleving op het terrein van gezondheid, sport en cultuur.

Hieronder volgt een opsomming van zijn vrijwilligerswerk:

1970-heden Oprichter en bestuurslid Klootschietvereniging Zwolle

Bennie Smeenk is in 1970 mede-oprichter van KV Zwolle. In de afgelopen 50 jaar is hij secretaris (1970-1978) en voorzitter (1978-2019) geweest. Hij is nu nog steeds bestuurslid van de vereniging, die ongeveer 65 leden telt. Hij was en is een groot promotor van de sport.

1982- 2014 Nederlandse Klootschietbond (NKB)

Bennie Smeenk heeft binnen de NKB bestuurlijke functies bekleed als secretaris. Hij is lid geweest van de bondswedstrijdcommissie. Deze commissie coördineert alle landelijke klootschietwedstrijden. Hij was secretaris van de EK commissie tijdens de aanloop naar de EK in 1996, die een groot deel van de organisatie op zich heeft genomen. Hij heeft hiervoor in 2014 de Zilveren Bondsspeld ontvangen.

2002- 2014 Bondsraad lid, adviesorgaan voor de Nederlandse Klootschietbond.

Bennie Smeenk heeft binnen deze bondsraad een beleidsadviserende en controlerende rol gehad richting de Nederlandse Klootschietbond.

2001 – 2008 Vicevoorzitter Achterhoekse Klootschietfederatie (AKF)

In deze periode was Bennie binnen het bestuur verantwoordelijk voor alle zaken die te maken hebben met het klootschieten in de Achterhoek. Hij was verantwoordelijk voor het goed laten verlopen van de Achterhoekse competities, het straatklootschieten op de verkeersluwe straten en het veldklootschieten. Daarnaast verzorgde hij de communicatie tussen de Achterhoekse verenigingen en de Landelijke Klootschietbond.

Dit bericht is 951x gezien