Leerlingen in actie tegen zwerfvuil

GROENLO/ZWOLLE – Op Woensdag 3 april heeft wethouder Bart Porskamp en Karel Bonsen van de gemeente Oost Gelre het startsein gegeven voor de ‘Week van Mooi Schoon’ op St. Ludgerus in Zwolle bij Groenlo.

De leerlingen van basisschool St. Ludgerus gaan deze week samen met 10.000 andere leerlingen uit 18 ROVA-gemeenten de straten op om de omgeving van hun school vrij te maken van zwerfvuil. Van maandag 1 april tot en met vrijdag 5 april doen er 150 scholen mee aan de Week van Mooi Schoon, een initiatief van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA.

Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken hebben de kinderen in de omgeving van de school zwerfvuil opgeruimd. Ze werden daarbij begeleid door leerkrachten. Het ingezamelde zwerfvuil wordt door ROVA opgehaald. “We hebben aardig wat plastic, papier, ijzer en glas langs de wegen en sloten gehaald”, laat wethouder Bart Porskamp weten op zijn twitter account.

Startsein door wethouder Bart Porskamp en Karel Bonsen
In de gemeente Oost Gelre doen 13 scholen mee aan de Week van Mooi Schoon. Wethouder Bart Porskamp en Karel Bonsen is naar Zwolle gekomen om het startsein te geven voor deze week bij St. Ludgerus. “We hopen dat jullie ook andere mensen inspireren met jullie actie. Als dank voor jullie inzet krijgt jullie school een speciaal cadeau.”, aldus wethouder Bart Porskamp en Karel Bonsen.

Cadeau voor alle leerlingen
Alle scholen die dit jaar meedoen met de Week van Mooi Schoon ontvangen een bijzonder cadeau. De Plastic Soup Atlas van de Wereld, een boek vol met interessante informatie over de oorzaak en mogelijke oplossingen.

Week van Mooi Schoon
De Week van Mooi Schoon is samenwerkingsproject dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met 18 ROVA-gemeenten en scholen uit het basisonderwijs wordt zwerfvuil opgeruimd en worden de leerlingen bewustgemaakt van het belang van een schone leefomgeving.