Nationaal Landschap Winterswijk stelt zich kandidaat voor verkiezing ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’


OOST GELRE/WINTERSWIJK/AALTEN – De gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk doen samen mee aan de verkiezing voor het ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’.

Door veel partijen is de afgelopen maanden hard gewerkt om een ‘bidbook’ Nationaal Landschap Winterswijk in te dienen. In dit bidbook is beschreven wat het gebied, inclusief in- en aanliggende kernen zo bijzonder maakt, zowel vanuit het oogpunt van de natuur als vanuit de toerist en inwoner.

Met vier Europees beschermde natuurgebieden en talloze andere bijzondere stukjes natuur, inclusief bijzondere soorten als kraanvogel en patrijs, mag het Nationaal Landschap Winterswijk met recht een prachtig gebied genoemd worden. De grensligging, vestingstadjes, scholtengoederen en het naoberschap maken de streek uniek. Dat er in zo’n gebied ook nog gewoond en gewerkt wordt, maakt het nog eens extra bijzonder.

De verkiezing is een initiatief van staatssecretaris Martijn van Dam. Hij wil hiermee bereiken dat Nederland trotser wordt op hun eigen land. Uiteindelijk wil hij dat ook het Nederlandse natuur en landschap internationaal bekend wordt.

De komende periode buigt een jury zich over alle inzendingen en maakt een uiteindelijke short-list met kandidaten voor de titel ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’

Vanaf 10 oktober aanstaande mag het Nederlandse publiek stemmen welk gebied het mooist is. Stemmen kan via de speciale website .