Bron/auteur: Streekgids.nl
Foto: PR Vattenfal |

Oost Gelre doet het goed als duurzame gemeente

Gelderse huishoudens zijn relatief duurzaam dat blijkt uit de Duurzaamheidsindex Nederlandse Gemeente die is gepubliceerd door het energiebedrijf Vattenfall. Op basis van de index kan Gelderland zich een duurzame provincie noemen. Gelderland en een aantal andere gemeentes scoren relatief gezien hoog met betrekking tot: het aantal zonnepanelen, het aantal ISDE subsidieaanvragen en de mate van verstening.

Op het gebied van duurzaamheid doen de huishouden in Gelderland het 30% beter dan landelijk gemiddeld. In totaal heeft 9% van alle Nederlandse huishoudens zonnepanelen op het dak. Gelderland scoort met 10,7% daarom bovengemiddeld goed wat zonne-energie betreft.

Op basis van de Duurzaamheidsindex van Vattenfal zijn West Maas en Waal (3,1), Oldebroek (2,6) en Oost Gelre (2,6) het meest duurzaam. In Nijmegen heeft men juist de grootste inhaalslag te maken, wat duurzaamheid betreft. Huishoudens doen het hier 90% minder goed dan landelijk gemiddeld.

De tuinen in de provincie Gelderland zijn relatief groen. Gelderse tuinen zijn namelijk maar voor 33,6% versteend. Dit is ten opzichte van het landelijk gemiddeld 39,8% een stuk minder.

Vattenfall stelde de index samen op basis van de meest recente data van Rijkswaterstaat, het Centraal Bureau voor de Statistiek en Cobra Groeninzicht.

Duurzaamheidsindex