Home » Lokaal » Open dag zaterdag 3 juni: Ontdek de restauratie van het GOLS stationsgebouw en meer!

Open dag zaterdag 3 juni: Ontdek de restauratie van het GOLS stationsgebouw en meer!

1381

GROENLO – Stichting GOLS Station Groenlo opent op zaterdag 3 juni van 10.00 tot 16.00 uur haar deuren tijdens een speciale open dag. Sinds de oprichting in 2017 heeft de stichting zich ingezet voor het herstel van het spooremplacement bij het historische GOLS stationsgebouw in Groenlo. Met als doel het Museum GOLS in 2025 te openen voor een breed publiek, werken enthousiaste vrijwilligers momenteel hard aan het project.

Tijdens de open dag krijgen bezoekers de unieke gelegenheid om een kijkje te nemen op het terrein en de vorderingen van de vrijwilligers te bewonderen. Zo kunnen bezoekers het aanlegproces van het spoor aanschouwen, de restauratie van de SIK locomotief en de Donderbus wagon volgen en meer te weten komen over de geschiedenis van het station. Voor een uitgebreide rondleiding over het terrein is er bovendien een deskundige gids aanwezig om bezoekers te begeleiden.

 

Let op: tijdens de open dag is het stationsgebouw zelf niet toegankelijk. Desondanks zullen de activiteiten op het terrein zorgen voor een informatieve en vermakelijke ervaring voor jong en oud.

Naast de open dag op zaterdag 3 juni, organiseert de Stichting GOLS Station Groenlo nog een reeks open dagen gedurende het jaar 2023. Noteer alvast de volgende data in uw agenda:

  • Zaterdag 17 juni
  • Zaterdag 8 juli
  • Zaterdag 29 juli
  • Zaterdag 12 augustus
  • Zaterdag 26 augustus
  • Zaterdag 9 september
  • Zaterdag 30 september

De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur en de entree is gratis voor alle bezoekers. Voor grote groepen wordt vriendelijk verzocht om zich vooraf aan te melden, zodat er voldoende begeleiding en faciliteiten kunnen worden voorzien. Voor meer informatie en aanmeldingen voor grote groepen kunt u contact opnemen met info@stationgroenlo.nl.