Schrijfcafé Lichtenvoorde krijgt toegift

LICHTENVOORDE – Het eerste seizoen van het Schrijfcafé in de Bibliotheek Lichtenvoorde was zo succesvol dat organisator en woordenkunstenaar Barbara Pavinati (Rabarbara) besloten heeft om in het voorjaar nog drie bijeenkomsten te plannen. Maandagavond 15 april staat het Schrijfcafé in het teken van ‘Vraag het je lezer!’. Je bent van harte welkom van 19.30-21.30 uur op Dijkstraat 2a. Deelname kost €5,00.

Vraag het je lezer!
Deze les neem je een tekst mee die je eigenlijk wil voorlezen aan je vrienden/kinderen/partner, publiceren op een blog of inzenden aan een schrijfwedstrijd. Je bent onzeker over deze tekst of wil hem graag verbeteren. Het mag een verhaal, gedicht of gedeelte van een boek zijn. Ongeveer één A4-tje. In de Bibliotheek kopieer je deze meegenomen tekst voor enkele medecursisten. We gaan nu allemaal twee of drie teksten lezen en die van opbouwend commentaar voorzien. Rabarbara zal desgewenst ook enige teksten bekijken. Aan het eind van de les geef je de tekst terug aan de schrijver en leg je je opmerkingen uit. De schrijver kan zijn of haar tekst nu verbeteren of eindelijk voorlezen, publiceren of inzenden. Misschien zelfs voordragen op het Open Podium van 17 juni!

Schrijfcafé
Tijdens het Schrijfcafé wordt op informele wijze gepraat over schrijven en alles wat daarbij komt kijken. Onder het genot van koffie of thee wisselen de deelnemers gedachten en ideeën uit over zelf meegebrachte teksten, al dan niet zelfgeschreven. Schrijfervaring is absoluut niet nodig. Rabarbara trapt elk samenzijn af met een inbreng van eigen pen.

De bijeenkomsten in 2018 en 2019 worden samengevat onder de titel ‘de opmars van het schrijven’ en zijn op verschillende maandagavonden van 19.30 uur – 21.30 uur. Deelname aan de workshops kost €5,00 per keer (op de avond zelf te voldoen).

Aanmelden
Aanmelden voor meerdere bijeenkomsten is mogelijk, maar je kunt ook kiezen voor één specifieke workshop. Inschrijven kan op www.oostachterhoek.nl/schrijfcafe. Daar is ook het programma en de overige informatie te vinden.