Vernieuwd Marianum geopend

GROENLO/LICHTENVOORDE – Menig keer liet rector Jan Put verrassen door kunstwerken of andere elementen uit de tijd van de wederopbouw en wat de paters Maristen in Groenlo aan onderwijs hadden ‘neergezet’. Het bouwschema werd daarop weer aangepast. Toch liep de grote revitalisatie van Marianum nauwelijks vertraging op. Donderdag 30 en vrijdag 31 maart werd het schoolgebouw geopend. Rector Jan moest dit keer zelf een muur voorzichtig weg bikkelen. Hij werd daarbij geassisteerd door Gitti Burema. Zij is vanaf 1 april de nieuwe rector van de scholengemeenschap in Groenlo en Lichtenvoorde.

Jan Put neemt deze dagen ook afscheid van ‘zijn school’. Hij laat de school met een gerust hart achter: het is op de toekomst voorbereid. De Marianumschool is deels gesloopt en er zijn delen nieuw gebouwd. Dit is gebeurd met het behoud van de onderwijscultuur in Oost Gelre met inachtneming voor ontwikkelingen in de toekomst. Volgens de woorden van Put: ‘Daarmee heeft de gemeente Oost Gelre alweer een slag gewonnen’.

Klik voor meer informatie

Opening met wethouder Hoijtink
Een dag later onthulde Jan Put samen met wethouder Hoijtink een groot kunstwerk in de zijmuur bij de ingang. Het kunstwerk had met de verbouwing uit de jaren’90 een plaats in de schoolgang gehad, maar kwam daar niet helemaal tot haar recht, vond Put. Het kunstwerk is van de paters Maristen en geïnspireerd op hun missiewerk in Polynesië in de Stille Zuidzee.

Er waren meerdere toespraken die tussendoor werden onderbroken door leerlingen. De leerlingen van de vmbo-bouw had vlak voor de opening de school geïnspecteerd of alles naar de eisen was afgewerkt. En die was ‘strak!’. De leerlingenraad bood een door hen gemaakte afbeelding van het nieuwe Marianum aan namens alle leerlingen.