V.V. Grol DS 1 kampioen!

GROENLO – Eindelijk was het dan zo ver, zaterdag 1 april moest het gaan gebeuren. Dé belangrijkste dag in het hele seizoen van VV Grol Dames 1. De wedstrijd waar ze zich naar toe hebben gevochten, geknokt en gejuicht, deze zaterdag was hun kampioenswedstrijd tegen rivaal Rivo DS 1, die momenteel 2e in het klassement stond. Grol had 1 doel: 4-0 van Rivo uit Rietmolen winnen en dan is het kampioenschap binnen. Vol goede moed en na een week volop getraind te hebben, was het dan zo ver.

Met de hele tribune vol met juichende supporters begon de wedstrijd. Het ging in de eerste set heel gelijk op. Als Grol een punt scoorde, knalde Rivo er weer een punt bij. En zo ging het de hele set door. Grol moest de kop er goed bij houden, niet verslappen en door knallen. Uiteindelijk ging de eerste set met volle vreugde naar Grol. 1-0, nog 3 slopende sets te gaan.

Door naar set nummer 2. Vol vuur ging Grol het veld in, en alles liep vlekkeloos. De ballen knalden bij Rivo in het veld en ze wisten zich er geen raad meer mee. Ook de tribune juichte met Grol mee en er hing een fantastische sfeer in sporthal Den Elshof. Grol walste over Rivo heen met een fantastische eindstand van 25-14. En dan kwam de beruchte derde set…

Derde sets zijn altijd lastig, vooral voor Grol. Nu was het zaak om de concentratie en energie vast te houden en niet te verslappen want Rivo kon snel terug komen. In het begin had Grol dan ook moeite om het spel weer op te pakken en het eigen spelletje weer te vinden. Maar al gauw was het vertrouwen er weer en wist Grol met volle overtuiging de derde set binnen te slepen met 25-16. Dat Grol de wedstrijd al gewonnen had was zeker, maar de focus moest blijven tot die laatste belangrijke set, de vierde en ook beslissende set. Het kampioenschap ligt voor het grijpen.

Daar gingen ze dan, de vierde set was begonnen. Grol was moe, uitgeput, en had het lood in de schoenen staan. Maar falen was geen optie. Doorgaan en geconcentreerd blijven, dat was het doel. Ook Rivo was verslapt, maar zeker niet totaal uitgeput. Grol ging door, bracht goede passes, er kwamen mooie set-ups en de ballen werden in deze laatste set keihard binnen de lijnen geslagen. Langzaamaan kwamen ze bij het einde van de set.. 24-17. Nog 1 punt en Grol heeft het kampioenschap binnen. Rivo was aan beurt om te serveren, dit was de beslissende bal. Het publiek stond al klaar om te juichen, de spelers waren er klaar voor, laat maar komen die bal. Rivo gooit de bal op, en serveert in het net. Het punt gaat naar Grol, en met een eindstand van 25-17 is VV Grol DS 1 kampioen!!

Wie had dat gedacht?! 4-0 tegen de nummer 2 winnen, een welverdiend kampioenschap. Grol heeft hier naar toe gevochten, geknokt en gejuicht. Hard werken is beloond! Volgend jaar zien we ze terug in de 1e klasse.

VV Grol DS 1 kampioen!!!