Home » Neede » Stofwolkers presenteren zich in thuiswedstrijd:

Stofwolkers presenteren zich in thuiswedstrijd:

309

NEEDE – Ze zijn er ieder jaar weer op gebrand om tijdens de eigen Ronde van Neede zo goed mogelijk voor de dag te komen, maar de wielrenners en skeeleraars van RTC De Stofwolk zijn de komende editie extra gemotiveerd. Het is namelijk de eerste ‘thuiswedstrijd’ waar ze in hun nieuwe wielershirt zichzelf aan het publiek presenteren. Het liefst laten ze het de concurrentie op vrijdag 18 augustus groen en geel voor de ogen zien…

De jaarlijkse wielerwedstrijd is binnen het peloton geliefd, maar wordt tegelijk ook verguisd. “Vanwege De Rapenburg, die traditioneel in het parcours is opgenomen”, weet Hugo Hagemeijer van De Stofwolk. “Feitelijk stelt het niet veel voor: deze lange rechte weg is slechts licht glooiend. Maar goed, als je er maar tientallen keren in een hoog tempo tegenop rijdt, wordt het vanzelf wel loodzwaar. De Rapenburg wordt dan vanzelf de Rapenberg.”

Nieuw elan
Sinds dit voorjaar rijden de wielrenners en skeeleraars weer rond in het vertrouwde groen-geel, sinds mensenheugenis de kleuren van De Stofwolk, opgericht in 1954 van de vorige eeuw. Met Van Os Orthodontie en East Financial Services als nieuwe hoofdsponsors. “Het is ‘slechts’ een nieuw shirt”, zegt voorzitter Marcel Meijer, “maar het zorgt bij een renner toch altijd weer voor nieuw elan en moraal. En omdat de wielerronde van Neede de eerste door onszelf georganiseerde wedstrijd is in het nieuwe shirt zijn we vanzelfsprekend extra gemotiveerd.”

Thuiswedstrijd
De Stofwolk organiseert meerdere van deze ‘eigen’ wielerronden. Die van Neede heeft al jaren een vaste plek op de wielerkalender. Al valt het voor clubs niet mee een dergelijke wedstrijd te organiseren, aldus Hugo Hagemeijer. Het staat of valt vaak met de medewerking van sponsoren. Gelukkig hebben we met de toezegging van de Rabobank en Niessink & Partners accountants en adviseurs garanties voor de eerstkomende jaren. Maar ook veel lokale middenstanders tonen zich betrokken en zijn trouw aan ons. Daarmee houden ze dit evenement ieder jaar weer overeind.”

Er verschijnen vrijdag 18 augustus meerdere categorieën aan de start. Om 17.00 uur vertrekt de sportklasse voor een wedstrijd over vijftig kilometer, waarna om 18.30 uur het startschot valt voor de amateurs. Zij krijgen zeventig kilometer voor de wielen.

Om 20.00 uur volgt de afsluitende skeelerwedstrijd. “Het is de derde editie en deze wedstrijd maakt deel uit van de zogenoemde ‘freewheel inline cup oost’. Het is een wat korter rondje dan de wielrenners rijden. Daardoor zorgt het voor extra spektakel.”
Hugo Hagemeijer benadrukt dat de wielerronde niet alleen voor sportfanaten de moeite waard is. “Want na afloop wordt er aan het parcours weer een tropical night gehouden.”

De leden van De Stofwolk rijden tijdens de wielerronde van Neede hun eerste thuiswedstrijd in het nieuwe clubshirt.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen