Aanmelden Rabo On Stage On Tour

WINTERSWIJK – Afgelopen zomer brachten de Achterhoekse theaters, Winterswijk, Lochem en Zutphen naar buiten dat zij in 2016 i.s.m. Rabobank Noord- en Oost Achterhoek gezamenlijk het professioneel opgezette open podium Rabo On Stage On Tour organiseren. Hierop stroomden de eerste aanmeldingen binnen. De aanmeldingsperiode loopt nog tot 18 oktober 2016 via www.onstage-achterhoek.nl.
Kweekvijver regionaal talent

Ellis Wassink (woordvoerder Rabo On Stage On Tour): “Wij willen als theaters graag een kweekvijver zijn voor regionaal talent en zullen hen laten schitteren op het toneel. Hiervoor hebben we alle theaterfaciliteiten, creatives en professionals in huis. Door onze geluidssystemen komen stemmen nog beter uit, het theaterlicht zorgt voor een prachtig plaatje. Daarnaast krijgen alle deelnemers een professioneel introductiefilmpje en dragen we zorg voor goede begeleiding.” Iedereen vanaf 12 jaar met talent op het gebied van zang, dans, muziek, theater of cabaret zich aanmelden, zowel groepen als individuele deelnemers.

Opzet
In januari en februari 2016 vindt er in ieder theater een voorronde plaats. De winnaars die hieruit voortkomen strijden tegen elkaar tijdens de grote finale, op zaterdag 28 mei 2016, in Theater Hanzehof in Zutphen om de Rabo Masterclass; een workshop van een professional uit het vak, werkzaam in hetzelfde genre als de winnaar.

Prachtige schouwburgavonden
In ieder theater is plek voor zes optredens. Bij meer aanmeldingen dan plaatsen wordt een selectie van de deelnemende artiesten gemaakt. Ellis Wassink: “Samen met hen maken we vier volwaardige theatervoorstellingen die niet onderdoen voor een professioneel schouwburgprogramma. Weliswaar zit er een wedstrijdelement aan dit open podium, maar wij willen benadrukken dat, dat eigenlijk ondergeschikt is aan de prachtige schouwburgavonden die de artiesten samen met ons gaan neerzetten.”

Inschrijven tot 18 oktober 2015
De inschrijving voor Rabo On Stage is gratis en geopend tot 18 oktober 2015. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.onstage-achterhoek.nl. De selectie van deelnemers en de indeling van het programma is voorbehouden aan de organisatie.