ABN AMRO kantoren Aalten en Ulft sluiten

Aantal klantbezoeken neemt sterk af, digital bankieren en webcamadvies populair

DOETINCHEM – Klanten kiezen steeds meer voor nieuwe en moderne manieren om hun bankzaken te regelen. Steeds vaker gebruiken ze de webcam, telefoon, chat of email, of vragen ze bezoek van een bankmedewerker bij hen thuis aan tafel.

Als gevolg hiervan loopt het bezoek in de kantoren al jaren sterk terug. Ook in Aalten en Ulft is dat het geval. Inmiddels is het gebruik door klanten van de diensten van het kantoor aan de Bredevoortsestraatweg 15 in Aalten en de Kerkstraat 82 in Ulft zelfs zo sterk afgenomen, dat ABN AMRO heeft besloten op 27 januari beide kantoren te sluiten.

Voor contant geldopname en/of stortingen blijft een geldautomaat achter op dezelfde locatie of in de directe omgeving. Er blijft ook een sealbagautomaat achter, waar zakelijke klanten hun sealbags kunnen blijven storten.

Directeur Personal Banking Klaas Ariaans: ‘Wij zien al jaren het bezoek aan kantoren teruglopen, omdat onze klanten hun bankzaken steeds meer regelen waar en wanneer het hen uitkomt. Dat doen zij vooral via Internet Bankieren en met de app voor Mobiel Bankieren. Toch zijn er soms momenten dat klanten een specialist willen spreken. Die blijven natuurlijk ook beschikbaar, op afspraak in een kantoor in de buurt, bij de klant thuis aan tafel of via de webcam. En dat kan ook buiten kantoortijden. Dat noemen wij Overal en Altijd.’

Klanten laten namelijk duidelijk zien dat Internet Bankieren en Mobiel Bankieren inmiddels ondubbelzinnig de voorkeur genieten voor contact met de bank. Zo wordt de Mobiel Bankieren app al ruim 60 miljoen keer per maand gebruikt, bijvoorbeeld om geld over te maken, de daglimiet aan te passen of creditcardgegevens in te zien. Ook het aantal adviezen dat klanten krijgen via de webcam neemt snel toe en krijgt een hoge waarderingsscore van klanten. Het bezoek aan kantoren neemt daarentegen al jaren af. De helft van de klanten komt niet meer en de andere helft komt gemiddeld nog maar een keer per jaar op een kantoor.

Klanten van de kantoren in Aalten en Ulft worden binnenkort per brief ingelicht dat het kantoor sluit en dat zij welkom zijn op het voor hen dichtstbijzijnde kantoor. Zij kunnen ook deelnemen aan een workshop Internet en Mobiel Bankieren.

De medewerkers van de kantoren in Aalten en Ulft zullen voortaan werken in één van de ABN AMRO kantoren in de buurt. De huur van beide kantoren is opgezegd.