Achterhoek in beweging tijdens Nationale Sportweek

Spetterende activiteiten en afkoelen met water

Tijdens de Nationale Sportweek (17 – 25 september) staan de Achterhoekse gemeenten bol van activiteiten. In samenwerking met enkele sportbonden, buurtsportcoaches en organisaties voor naschoolse opvang zorgt Achterhoek in Beweging: gezonde jeugd voor een gevarieerd naschools sportaanbod voor kinderen.

Atletiek, paardensport en volleybal zijn de sporten die tijdens de sportiefste week van het jaar extra in de belangstelling staan in de Achterhoek. Daarnaast is er veel aandacht voor water drinken, de beste dorstlesser voor na het sporten. De kinderen krijgen na afloop van de sportclinic een bidon met water uitgereikt en krijgen te zien waarom je in plaats van een zoet drankje beter voor water kan kiezen.

Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. Het evenement laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De sportweek valt samen met het moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw open zetten; het sportseizoen gaat weer van start. Iedere gemeente in de Achterhoek geeft een eigen invulling aan de Nationale Sportweek.

Achterhoek in Beweging
De Nationale Sportweek in de Achterhoek wordt mede georganiseerd door Achterhoek in Beweging: gezonde jeugd. Dit is een gezamenlijk project van de acht Achterhoekse gemeenten, GGD Noord- en Oost-Gelderland, Caransscoop en de Gelderse Sport Federatie, ondersteund door de Provincie Gelderland. Het project heeft als doel gezonde voeding en bewegen makkelijk en aantrekkelijk te maken voor kinderen en jongeren ter bevordering van een gezond gewicht. Samenwerking met lokale partners, zoals scholen, de buurtsportcoaches, sportverenigingen, kinderopvangorganisaties en het welzijnswerk is hierbij heel belangrijk.

Data en locaties

De exacte data en locaties worden per gemeente bekend gemaakt.