De Achterhoekse Duurzame Huizenroute

Iedereen in de Achterhoek kan zaterdag 7 november van 11 tot 15 uur met eigen ogen zien hoe warmtepompen, efficiënte kachels, zonneboilers en energiezuinige huizen er uit zien. Men kan in de hele Achterhoek terecht bij mensen die hun energiezuinige huis openstellen. De eigenaren vertellen hun ervaringen en geven tips wat de praktische mogelijkheden zijn van energiebesparing in combinatie met comfortabel wonen. Het is een mooie manier om energiebesparende maatregelen in de praktijk te zien. Naast de woningen zijn ook een zonnepark en een aantal showrooms van bedrijven opengesteld.

Waar en wanneer
Op zaterdag 7 november zijn de deelnemende duurzame huizen en bedrijven te bekijken tussen 11 en 15 uur. Welke huizen kunt u bekijken? Kijk voor gedetailleerde informatie en de laatst toegevoegde huizen op www.verduursaamenergieloket.nl onder de knop ‘huizenroute’. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste informatie? Kijk dan ook op onze facebookpagina (facebook.com/Achterhoekse-Duurzame-Huizenroute).

Daarom een Duurzame Huizenroute
Er bestaat een groeiende belangstelling onder woningeigenaren en huurders om hun huizen energiezuiniger, comfortabeler, betaalbaar en eventueel levensloopbestendig te maken. Maar veel mensen weten niet hoe ze het moeten aanpakken en zien door de bomen het bos niet meer. Daarom wordt de Achterhoekse Duurzame Huizenroute gehouden. Geïnteresseerden worden op vele manieren geïnformeerd over energiezuinig wonen en de voordelen hiervan. Zij kunnen in de praktijk zien dat het duurzaam verbeteren van een woning snel en makkelijk kan gaan.

Stichting ADV organiseert de Huizenroute
De Achterhoekse Duurzame Huizenroute wordt georganiseerd door de Stichting Achterhoek Duurzaam Verbouwen (ADV), onder de vlag van het verduurSaam energieloket. Het is een onafhankelijke organisatie die door Achterhoekse gemeenten, corporaties, het bedrijfsleven en de provincie Gelderland in het leven is geroepen. Bewoners kunnen bij de stichting onafhankelijk advies krijgen over het energiezuiniger maken van hun woning. De deskundigen informeren bewoners en bieden een helpende hand met onafhankelijk advies.

Stichting ADV is één van de partners van het verduurSaam energieloket. Het verduurSaam energieloket is een initiatief van acht Achterhoekse gemeenten, Stichting ADV en AGEM, Achterhoekse Groene Energie Maatschappij.
Meer informatie over de Achterhoekse Duurzame Huizenroute vindt u op: www.verduurSaamenergieloket.nl. Mis het niet en hoor wat er kan, hoe het eruit ziet én wat het oplevert.