Home » Regionaal » Avondje heerlijke Ierse folkmuziek op Hackfort met Mind the Midgie

Avondje heerlijke Ierse folkmuziek op Hackfort met Mind the Midgie

296

VORDEN – Er komt weer een avond heerlijke Ierse folkmuziek aan in de prachtige ambiance van kasteel Hackfort. Op zaterdag 17 september treedt folkband Mind the Midgie op in de Van Westerholtzaal. De band brengt traditionele Ierse muziek ten gehore, zoals jigs & reels, polka’s, slow airs en een song of ballade. Aanvang van het concert is om 20:00 uur. Voor leden van Natuurmonumenten is de entree € 15,00 voor het concert; voor niet leden € 20,00. Toegangskaart vooraf aanschaffen via www.Natuurmonumenten.nl/activiteiten.

Passie en humor in de muziek
De songs, met passie, weemoed en humor ten gehore gebracht door de van oorsprong Engelse zangeres Wendy Seager, staan garant voor een heerlijke avond. Ook de muzikanten leggen hun passie in deze muziek, zoals Max van Gelder op de button accordeon en de whistle, Auke Hofstra, verantwoordelijk voor vele mooie tunes van het repertoire, op gitaar en mandoline, Paul Pallesen die banjo en bouzouki speelt en Michel Duijves, een veelzijdig muzikant, die klarinet, tinwhistle en piano speelt.

Festivals
Mind the Midgie is alweer vele jaren actief en speelt op diverse podia en festivals in het Nederlandse folk circuit. De band speelt de voornamelijk traditionele Ierse muziek wellicht met een Hollandse touch, maar toch met de Keltische spirit en gevoel voor traditie. Van de bekende en minder bekende songs heeft de band subtiele bewerkingen gemaakt.

Bijzonder cultuur erfgoed
Natuurmonumenten beschermt en onderhoudt sinds haar oprichting in 1905 al cultuurhistorie. Dit is inmiddels uitgegroeid tot zo’n 1700 objecten, waarvan 60 buitenplaatsen, 15 forten en 20 molens. Kasteel Hackfort maakt onderdeel uit van landgoed Hackfort, in bezit van Natuurmonumenten. Om iedereen mee te laten genieten van het bijzondere erfgoed worden regelmatig culturele activiteiten georganiseerd in het kasteel.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen