Home » Regionaal » Bakker viert 70 jarig bestaan met autorally

Bakker viert 70 jarig bestaan met autorally

174

VORDEN – Hotel Bakker bestaat 70 jaar en bloeit als nooit te voren. Met inmiddels de derde generatie aan het roer draaien het hotel, restaurant en café op volle toeren. Heel toepasselijk dat dit jaar op zondag 25 oktober de Bakker Open dan ook in de vorm van een autorally is, waaraan snelle, klassieke, oude en nieuwe auto’s zullen deelnemen. Het goede doel waar de Bakker Open aan doneert, is het Leontienhuis.

Achterhoekse autorally
De Bakker Open is van oudsher een exclusief evenement waar bevriende en bekende genodigden bij elkaar komen om te genieten van het Achterhoekse land. Ook dit jaar zijn weer diverse prominenten uitgenodigd. Zo zal Leontien van Moorsel op 25 oktober aanwezig zijn om de deelnemers na een gezamenlijk ontbijt uit te zwaaien. Er zijn ca. 40 deelnemende auto’s waarbij er een goeie mix bestaat uit prachtige oldtimers en snelle, nieuwe auto’s. De route voert de deelnemers door het fraaie coulissen landschap van de Achterhoek.

Liesbeth Bakker: “Wij verheugen ons op de autorally en in het bijzonder op de komst van Leontien. Haar activiteiten in het kader van het bespreekbaar maken en begeleiden van meisjes en jongens met anorexia ondersteunen wij graag. Wij zijn als “eet-instituut” iedere dag met eten bezig waarbij genieten bij ons bovenaan staat. Eten is echter lang niet voor iedereen iets positiefs, daarom is de inzet van Leontien en haar team zo onmisbaar.”

Leontienhuis
Het Leontienhuis in Zevenhuizen wil de levenskwaliteit van mensen met een eetstoornis en hun naasten verbeteren. Daarnaast wil het Leontienhuis mensen met een eetstoornis motiveren richting herstel en (hernieuwde) deelname aan de maatschappij. Ervaringsdeskundigheid is de basis van de ondersteuning door vrijwilligers die zelf hersteld zijn van een eetstoornis. Kernwoorden hierbij zijn: begrip, erkenning, herkenning en gelijkwaardigheid.

Stichting Bakker Open
De Bakker Open is een initiatief van de Stichting Bakker Open: een stichting met een lange historie. Al sinds 1945 werd dit – toen jaarlijks terugkerende – evenement door de familie Bakker georganiseerd. Vijf jaar geleden is het initiatief weer opgepakt door Liesbeth Bakker en in een nieuw jasje gestoken. Wat onveranderd is gebleven, is dat met het evenement altijd goede doelen gesteund worden, die passen bij de Achterhoekse hotelfilosofie.