Belegering Kasteel Bergh ‘s-Heerenberg

’S-HEERENBERG – Onder het motto “Machtig Mooie Middeleeuwen” komt deze periode uit de geschiedenis zaterdag 27 en zondag 28 juni a.s. tot leven bij kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg. Dit kasteel is dan het decor van vele middeleeuwse ridders, huursoldaten en kooplieden. Het evenement is tegenwoordig drie keer groter dan in zijn startfase.

Belegering kasteel
Het evenement is beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Zowel op zaterdag als op zondag staat de belegering van het kasteel centraal. Buiten de muren van het kasteel is daartoe een groot belegeringskamp opgebouwd. Vanaf 15.00 uur op beide dagen wordt het kasteel met zwaard, speer, pijl en boog en de eerste middeleeuwse kanonnen aangevallen én verdedigd. De toeschouwers krijgen daarbij een goed beeld van de authentieke, middeleeuwse krijgsvoering. Of het wapengekletter ten gunste uitvalt van de verdedigers of aanvallers van het kasteel, wordt uiteindelijk tijdens het gevecht uitgemaakt.

Nieuw op beide dagen om 12.00 uur is een speciale demonstratie van het Nederlandse “Battle of the Nations”-team dat ons land overal ter wereld vertegenwoordigt in kampioenschappen in middeleeuwse gevechten. Ze laten hun middeleeuwse vechtkunsten graag zien bij Huis Bergh.

Middeleeuwse markt
Voor elk wat wils biedt voorts de middeleeuwse markt. Daar komt iedereen aan zijn trekken, want elk middeleeuws beroep en/of handelaar heeft zijn weg gevonden naar kasteel Huis Bergh. Er is veel te zien, ruiken, proeven en beleven.

Gedurende beide dagen presenteren zich jongleurs én middeleeuwse muzikanten van de groep Krebbel. Er zijn roofvogelshows, terwijl ook sprookjes spannend worden verteld door middeleeuwse vertellers. De middeleeuwse kampementen zijn te bekijken, zodat de bezoeker een indruk krijgt van de wijze waarop in de middeleeuwen werd geleefd, gewerkt en gegeten. Speciaal voor kinderen is er een boogschietbaan, waar ze pijl en boog kunnen richten op de opgestelde doelen.

Prijzen
De toegangsprijzen voor het evenement: kinderen t/m 3 jaar gratis, kinderen van 4 t/m 12 jaar 5 euro, 13 jaar en ouder 8 euro.

Combikaart evenement + kasteelmuseum: kinderen t/m 3 jaar gratis, kinderen van 4 t/m 12 jaar 10 euro, 13 jaar en ouder 15 euro.

Bezoekersinformatie
‘s-Heerenberg ligt vlakbij de snelweg A2 Arnhem-Oberhausen, niet ver van de Nederlands/Duitse grens. Er is een speciaal parkeerterrein, 5 minuten lopen van het kasteel.

Het adres van Kasteel Huis Bergh is: Hof van Bergh 8, 7040 AC ’s-Heerenberg

Voor verdere informatie: www.cranenburghevents.nl, waar je ook in de voorverkoop je kaartje kunt kopen.