Bibliotheek ondersteunt leeskringen

Lezen is leuk, maar samen lezen is leuker. Al lezend kennis maken met andere werelden en als de leesreis ten einde is ervaringen met andere leesfanaten delen. Een leeskring is hiervoor bij uitstek geschikt. De Bibliotheek Oost-Achterhoek biedt deze leeskringen ondersteuning met een apart abonnement. Daarnaast kunnen mensen die graag zelf een leeskring willen vormen door de Bibliotheek op weg geholpen worden.

Leeskringabonnement
Het leeskringabonnement biedt de mogelijkheid om voor maximaal 10 personen boeken te reserveren en te lenen. Daarnaast is de leentermijn extra lang (6 weken) en krijgen leeskringen met dit abonnement korting op schrijversavonden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

Klik voor meer informatie

Leeskring starten
Zelf een leeskring starten? De Bibliotheek kan daarbij helpen. Net na de zomervakantie startte in Groenlo een nieuwe groep. De bieb heeft de initiatiefnemer, dhr. Verschoor, geholpen om leden te werven. Ook is er een locatie geregeld, de groep komt bijeen in de Bibliotheek Groenlo. “Wat de leuke kanten van een leeskring zijn? Het kan heel verrassend zijn van anderen te horen wat hen heeft geraakt, wat ze mooi vinden, wat niet. Het is leuk om op deze manier je kennis te vergroten, je horizon te verruimen en elkaar gaandeweg beter te leren kennen”, aldus Jan Verschoor.

Meer informatie?
Meer weten over het starten van een leeskring? Of over het leeskringabonnement? Bekijk de informatie op www.oostachterhoek.nl of neem contact op met het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek: 088-0062929