Boekenweek Achterhoek en Liemers 2016 en verkiezing Beste Boek 2015

ACHTERHOEK – Voor de 18e keer organiseren de Dialectkring Achterhook en Liemers, de Vrienden van de Streektaal Lochem e.u. en het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers van 5 t/m 12 maart de Boekenweek Achterhoek en Liemers.

Tijdens de aftrap van de boekenweek, op zaterdagmiddag 5 maart 2016, vindt de verkiezing Beste Boek Achterhoek en Liemers 2015 plaats en wordt het boekenweekgeschenk Flonkergood (een bundel verhalen in streektaal) gepresenteerd.

De genomineerde boeken zijn:
Een kastje vol verhalen, auteur Mariet van Zanten–van Hattum, 400 jaar karakter, auteur Ru de Groen, Hugo Jaartsveld, fotograaf, samenstellers Willy Hermans en Ellen ten Brink, Verhalen over landgoed Hackfort, uitgave van de Stichting HackfortFonds, diverse auteurs en IJzerman, teksten Jack Weijkamp, tekeningen Luc Onderbeke..

Programma 5 maart
Het programma begint om 14.00 uur met de voordracht van twee auteurs van hun inzending voor Flonkergood dat dit jaar ‘Grenzen’ als thema heeft. Streektaalmuzikant André van Gessel zorgt voor de muzikale omlijsting. Na de pauze spreekt Joop Hekkelman met de auteurs/samenstellers/ uitgevers van de genomineerde boeken. Nadat de voorzitter van de onafhankelijke vakjury het juryrapport heeft voorgelezen, volgt de bekendmaking van het Beste Boek Achterhoek en Liemers 2015. Om 16.00 uur is het programma beëindigd.

Verkiezing Beste Boek Achterhoek en Liemers: 5 maart 2016, 14.00-16.00 uur.
Toegang: € 5 (incl. 2 consumpties)

Locatie: Theater Het Barghse Huus, Willem van den Berghstraat 1, 7041 CW ’s-Heerenberg.