Home » Regionaal » Bustocht door de Achterhoek

ZUTPHEN  – De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zaterdag 17 oktober een busexcursie door de Achterhoek. De tocht gaat door de mooie omgeving van Winterswijk Kotten, waar een bezoek wordt gebracht aan Rosenhaege Living Gardens.

Hier krijgt met uitleg over de tuinen en het ontstaan van Rosenhaege en wordt een kop koffie/ thee met lekkers genuttigd. Daarna gaat de bustocht verder en voert over de landgoederen Aarnink, Hijink en de Haar richting de Bekendelle, waar bij Berenschots Watermolen een lunch wordt genuttigd. Na de lunch gaat de reis verder door de Bekendelle en de mooie natuur van de buurtschappen Miste en Corle om vervolgens een rondje om het Korenburgerveen van Natuurmonumenten te maken. In Corle is er een stop voor een hapje en een drankje. Daarna wordt men weer terug naar het station gebracht.

Start: vanaf station Zutphen om 8.45 uur of station Winterswijk om 10.00 uur. Terug om 16.45 uur bij station Winterswijk of 18.00 uur bij station Zutphen. Deelname: € 55,00 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 49,50 p.p. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen of tel. (026) 355 25 55. Informatie (inhoudelijk): Frits de Bruijne, tel. 06 – 53 680 644.