Buurtpreventie voor Beltrum, Avest, Lintvelde en Voor Beltrum

Deel dit bericht

BELTRUM/AVEST/LINTVELDE/VOOR BELTRUM – Misschien heeft u al eens gehoord van buurtpreventie of digitale buurtpreventie. Dit zijn groepen buurtbewoners die vaak via de digitale weg, via Whatsapp op de smartphone, contact hebben over verdachte situaties in de buurt en de nabije omgeving. Zo staan deze bewoners voor elkaar klaar als er iets urgents gebeurt en melden ze snel via de telefoon informatie aan elkaar.

Dit soort initiatieven schrikt inbrekers af en vergroot de kans dat een dader gepakt wordt. In heel Nederland organiseren steeds meer bewoners zich in zo’n groep. Inbraken dalen vaak wel met 30 procent.
Het wordt steeds eenvoudiger voor buren om hieraan mee te doen. Zelfs al zonder dat we elkaar kennen en zonder sociale verplichtingen. Wel omdat we natuurlijk allemaal veilig willen wonen in onze buurt. Daarom deze actie: wij vragen dan ook alle bewoners in Beltrum en omgeving om hieraan mee te doen!

Deze week zal in Avest, Beltrum, Lintvelde en Voor Beltrum de flyer Veiligebuurt samen met de nieuwsbrief ’t Belletje in de bus vallen.

Via de gratis Veiligebuurt app , waarin iedereen zich aan kan melden, wordt er contact gehouden in de buurt en worden de meldingen verspreid.
• Veiligebuurt werkt anoniem: uw telefoonnummer blijft privé)
• Geen beperking in aantal deelnemers binnen de groep;
• Eenvoudig meerdere onderwerpen bespreken binnen dezelfde groep;
• Urgente melding kunnen maken.

T. (Tonnie) Krabben en J. (Joop) Zemann coördineren de Veiligebuurt app met ondersteuning vanuit de Raad van Overleg Beltrum.

Inmiddels hebben zich er al ruim 130 inwoners aangemeld. Download de Veiligebuurt app nu en werk mee aan een veilige buurt door samen alert te blijven en contact te houden! Dit kan via