Creativiteit en veel theater op Hootchie Koe

VARSSEVELD – Naast de podia vol muziek is er op het Hootchie Koe Festival veel aandacht voor theater en andere creativiteit. Van de nostalgische kermis tot de eetstraat met bijzondere hap en van de dichterskoets tot aan het podium op het Varsseveldse strand, het oogt erg kleurrijk en geeft het festival een geheel eigen sfeer.

Een grote circustent op het terrein is het podium voor uiteenlopende acts als Pauwergirls, Katzmav, Slagmoals, Irene van der Aart met Marco van Duuren in de muzikale douche en Andre Manuel. Op vele plaatsen op het sfeervolle terrein is bijzondere theater te vinden. Stap binnen bij The Funny Freakshow of geniet van straattheater. Luister in een woonwagen naar de Achterhoekse dichters van HiPP, laat je verassen in de belevingstunnel van de Rotary of volg de leerzame lessen van Roedie und Troedie. Tussen de muziek door valt er veel te lachen.

Hootchie Koe is een festival voor de jeugd van 0-120 jaar. Een zeer brede programmering en activiteiten voor iedereen. Op het terrein is een grote kinderweide met springkussens, schminken, clowns, en een kook café. Hier begeleid een echte chef-kok de jeugd met het maken van allerlei lekkers. Activiteiten waar bezoekers van Hootchie Koe hun creativiteit en energie in kwijt kunnen zijn er in de vorm van yoga en workshops. The yoga-sisters geven op de zaterdag een aantal lessen en de The Green Circle uit Winterswijk verzorgt lessen in oerkoken en het bewerken van “levend” hout. De kleinsten kunnen een zelfgemaakte kaart vanaf het festival sturen in het Hootchie Koe postkantoor.. In de eetstraat, vol met houten hutjes en foodtrucks laten lokale en regionale ondernemers hun specialiteiten proeven. Dit, met een een mooi glas speciaal bier of een lekkere wijn, maakt het goed toeven op het erf van ’t Hofshuus.

Het vrolijkste festival van de Achterhoek heeft ook op muzikale creativiteit veel te bieden. De programmering van bands en artiesten volgt de komende weken op de website. Daarnaast is Hootchie Koe te volgen via Facebook en verschijnen er nieuwtjes op Instagram. De derde editie van Hootchie Koe is in het weekeinde van 11, 12 en 13 mei. Dagkaarten en Passe-Partouts zijn te bestellen via de website www.hootchiekoe.nl Voor de jeugd tot en met zeventien jaar is de entree vrij.