Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek – project ‘De school vroeger en nu’

Deel dit bericht

Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek brengt tieners en senioren
bij elkaar met project “De school vroeger en nu”

WINTERSWIJK – Eind september start Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek het bijzondere project “De school vroeger en nu” in Winterswijk. Tijdens dit project maken leerlingen van CBS de Bataaf kennis met hoe het er vroeger aan toe ging op de basisschool. Daarna worden de rollen omgedraaid. De senioren volgen een moderne basisschool-les op de Bataaf. Het project wordt gezamenlijk afgesloten met een gezellige ochtend.

“De school vroeger en nu”
Het project “De school vroeger en nu” begint op donderdag 29 september van 10.00 – 11.45 uur in woonzorgcentrum De Pelkwijk. Oud-onderwijzers van de basisschool vertellen hoe het er vroeger aan toe ging. Foto’s, oude schoolplaten en oude schoolborden maken de tongen los. Leerlingen van De Bataaf leggen de ochtend vast op film. Ook interviewen zij de senioren over hun schooltijd.

Op donderdag 6 oktober van 10.30 en 11.45 uur draaien de rollen om en volgen de senioren een basisschool-les van nu op De Bataaf. De les wordt verzorgd door de leerlingen en docenten. Een week later, vanaf 10.00 uur, staat in het teken van portretschilderen in De Pelkwijk. De tieners en senioren schilderen of tekenen elkaar en worden daarbij gecoacht door vakdocent Suzan Derksen.
Het project wordt op 27 oktober om 10.00 uur afgesloten met een gezellige ochtend in De Pelkwijk. De ochtend staat in het teken van oudhollandse spelen, luisteren naar verslagen en het bekijken van foto’s en films van de leerlingen van De Bataaf. Ook kunnen de portretten bewonderd worden die de week ervoor zijn gemaakt.

Senioren uit Winterswijk die mee willen doen aan het project kunnen zich tot uiterlijk dinsdag 27 september aanmelden bij de receptie van De Pelkwijk (tel. 0543-49 89 50 of via e-mail ab.pelkwijk@szmk.nl).

Verbinden van generaties
Het project “De school vroeger en nu” is een initiatief van Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek waarbij wordt samengewerkt met senioren van woonzorgcentrum De Pelkwijk en de dagopvang, leerlingen en docenten van groep 7 en 8 van CBS De Bataaf en Museum De Scheper Eibergen en Vereniging Het Museum Winterswijk. Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek is een initiatief van acht Achterhoekse gemeenten en provincie en streeft naar bewustwording van de culturele identiteit van de regio. Daarnaast is het verbinden van generaties, jong en oud, en samen met cultuur en erfgoed bezig zijn een belangrijk doel.

Meer informatie:
Harry ten Brinke
tel. 06 484 565 52
harry@boogiewoogie.nl


Dit bericht is 10x gezien