De Duitse Herder, nog nooit weggeweest.

CORLE – Op 25 en 26 april delen de leden van kringgroep ‘De Grensstreek’ te Corle, hun passie voor de Duitse Herder en hun 45 jarig bestaan samen met het publiek. Het gaat hierbij om de  Provinciale africhting Kampioenschappen Gelderland dat tevens onder het auspiciën van het Provincie bestuur.

Wie kent die geweldige Duitse herder nog? Ooit waren zij de televisie sterren Rin-tin-tin of Rex en de diensthonden over de gehele wereld deden hun eindeloos hun goede werk, maar ook nu nog zijn de ‘helden’ nog steeds actief met nieuwe namen, nieuwe geleiders, met nog betere en diervriendelijker begeleiding en een lust voor het oog als men de man/vrouw (geleider) met ze aan het werk ziet.

De Duitser verdween ooit door de grote opkomst van andere werkhonden wellicht even uit het oog, maar door jaren heen met toewijding en passie met deze honden te blijven trainen, door trouwe leden en echte liefhebbers, hebben zij hun talenten op ‘nog grotere hoogte weten te versterken’. De honden zijn sociaal, gedisciplineerd, onverschrokken en zeer trouw aan zijn baas of bazin. De geleiders  gepassioneerd en toegewijd.

Met maar liefst 45 leden traint de VDH De Grensstreek 2 keer per week in Corle. U wordt van harte uitgenodigd om dit heugelijke moment mee te kunnen vieren. De entree is gratis en u kunt volop genieten van teamwork tussen mens en dier. Aan alles is gedacht, een programma met perfectie en niet te onderschatten staaltjes speurwerk, behendigheid, gehoorzaamheid maar ook de liefhebbers voor het pakwerk, kunnen hun hart ophalen en de onverschrokkenheid van deze honden zien. Een tent met een warme hap en drankjes staat op het terrein.. De VDH heet u van harte welkom op de Veenhuisweg 4 Winterswijk (Corle).

Foto: Rene van den Mosselaar..