De Nacht van het Licht


AALTEN – Op 21 juni is het weer zover: de kortste nacht van het jaar. Voor de Aaltense Musea is het al jarenlang een goede traditie om die dag een bijzondere wandeltocht rondom Aalten te organiseren in de héle vroege uren. Die ochtend zal de zon al om 5.19 uur opkomen en om volop van dat unieke moment te kunnen genieten, start de wandeltocht al iets eerder, namelijk om 4.45 uur.

De route is ongeveer 8 kilometer lang en voert langs prachtige en markante plekken in de buurtschap de Haart. Onderweg worden er op diverse plaatsen – vaak historische – wetenswaardigheden verteld over het grensgebied, de omliggende natuur en het verhaal achter de Kruuskapelle.  Vertellers geven boeiende informatie over flora en fauna, akkerranden en over het eigene van de Haart. Het is namelijk de enige buurtschap waar je niet ín, maar óp woont: men woont op de Haart! Ook wordt ingegaan op wat het betekent om zo dicht bij de grens te wonen en wat Aaltense gelovigen met de Kruuskapelle te maken hebben gehad.

De prille, ontwakende dag, de zonsopgang en de schitterende omgeving worden extra sfeervol beleefd door het voorlezen van een paar toepasselijke gedichten. Hoe mooi kan uw dag beginnen?!

De wandeltocht start op 21 juni bij Verenigingsgebouw ‘De Ringkamp’ , Huiskermatedijk 4 te Aalten. We verzamelen om 4.30 uur, starten om 4.45 uur en na afloop wordt er een ontbijt geserveerd. De kosten bedragen 7,50 euro per persoon en dat is inclusief ontbijt.

Belangstellenden kunnen een kaartje kopen bij de VVV in Aalten.
Wij verheugen ons er op om samen met u de ‘De nacht van het licht in Aalten’ te gaan beleven.

Voor meer informatie www.aaltensemusea.nl