Home » Regionaal » Duo Naragonia op landgoed Hackfort

VORDEN – Naragonia brengt eigenzinnige balfolkmuziek met een verfijnde stevige energie. Zowel de danser, als de luisteraar kan volop genieten. Op zaterdag 27 juni 2015 kunt u van dit duo genieten op landgoed Hackfort te Vorden. Aanvang van het concert is om 20:00 uur; voor leden van Natuurmonumenten is de entree € 15,00 voor het concert; voor niet leden € 20,00. Geïnteresseerden melden zich aan via Natuurmonumenten.nl/activiteiten.

Duo Naragonia brengt akoestische folk van eigen werk op verschillende instrumenten. Pascale Rubens en Toon Van Mierlo delen hun passie voor muziek met wortels in de folk. Het duo speelt dansbare folk. Pascale op diatonische accordeon, viool en zang, Toon op doedelzak, fluiten, klarinet, saxofoon en diatonische accordeon. Beiden zijn virtuoos in het schrijven van muziek zowel als van het bespelen van hun uitgebreide instrumentarium. Al snel na de oprichting wordt Naragonia zeer populair binnen de folkwereld en verdient -met twee goed onthaalde cd’s- respect in binnen- en buitenland.

Bij mooi weer vindt dit concert buiten op het drijvende podium in het vijvertheater plaats. Bij slecht weer in de Van Westerholtzaal in Kasteel Hackfort.

Bijzonder cultuur erfgoed
Natuurmonumenten beschermt en onderhoudt sinds haar oprichting in 1905 al cultuurhistorie. Dit is inmiddels uitgegroeid tot zo’n 1700 objecten, waarvan 60 buitenplaatsen, 15 forten en 20 molens. Kasteel Hackfort maakt onderdeel uit van landgoed Hackfort, in bezit van Natuurmonumenten. Om iedereen mee te laten genieten van het bijzondere erfgoed worden regelmatig culturele activiteiten georganiseerd in het kasteel.