E-books lenen in je bibliotheek

ACHTERHOEK – De Nederlandse bibliotheken zetten vanaf 15 januari a.s. hun e-bookcollectie met ruim 10.000 titels in de schijnwerpers. Spannende, romantische, jeugd- of informatieve boeken digitaal lezen is steeds eenvoudiger. En… het lenen via de bibliotheek is een legale manier van e-books lezen.

Meer dan tienduizend e-books via de Bibliotheek

Inmiddels bestaat de collectie uit meer dan 10.000 boeken. Leden van de Bibliotheek mogen gratis lenen uit deze aantrekkelijke collectie. De complete verzameling e-books is te bekijken op bibliotheek.nl.

Vraag naar e-books blijft stijgen
Iedereen die lid is van een openbare bibliotheek kan e-books lenen. Tot nu toe hebben zo’n 240.000 mensen een account aangemaakt. Het afgelopen jaar werden meer dan 1,5 mln e-books uitgeleend. Het lezen van e-books van de Bibliotheek is makkelijk, betrouwbaar, legaal én vrij toegankelijk als je lid bent van de Bibliotheek.
Na het aanmaken van een webaccount met je lidmaatschapsnummer kun je e-books ‘ophalen’ en je boekenplank vullen (voorlopig tot 10 titels tegelijkertijd) en lezen waar en wanneer je maar wilt, dus ook offline.

Digitale spreekuren
Medewerkers van de Bibliotheek Oost-Achterhoek geven je graag meer uitleg over het lenen van e-books. Voor bibliotheekleden is er een gratis digitaal spreekuur, waar één op één uitleg wordt gegeven. Voor dit spreekuur staat op www.oostachterhoek.nl een afspakenplanner, waarin je zelf afspraakmomenten kunt kiezen. Ook kun je in één van de vestigingen of via 088-0062929 een afspraak maken. Niet-leden van de bibliotheek kunnen ook gebruik maken van het digitale spreekuur. Zij betalen hiervoor €7,50.