Home » Aalten » The Etta James Experience bij Schiller

The Etta James Experience bij Schiller

301

AALTEN – LSAmusic sluit haar eerste en zeer succesvolle seizoen af met een swingende show vol soul, blues, funk, rock’n roll en jazz, gebaseerd op het repertoire van de in 2012 overleden Amerikaanse ‘grand lady of soul’, Etta James. Ze scoorde hits aan de lopende band vanaf de jaren vijftig. Something’s got a hold on me, Tell Mama en I’d rather go blind zijn hier voorbeelden van. Hiervoor ontving ze een aantal Grammy’s en uiteindelijk zelfs een Lifetime Achievement Award. Ze was niet alleen een groot inspirator voor talloze zwarte soul- en r&b zangeressen maar bleek ook van cruciale invloed op leven en werken van grote blanke zangeressen uit de rockmuziek als Janis Joplin en Adele.

In The Etta James Experience hebben elf ervaren muzikanten uit Oost-Nederland hun krachten gebundeld. Stralend middelpunt is zangeres Floor Kraayvanger. Floor is al jaren een enorme fan van Etta James. Niet alleen om haar indrukwekkende stem maar zeker ook om Etta’s vermogen om in allerlei stijlen uit te blinken. Net zoals Floor dat zelf ook doet.

De maar liefst 11-koppige band bestaat uit muzikanten die hun sporen in de Nederlandse en internationale blues- en soulscene al ruimschoots hebben verdiend. Aangestoken door het enthousiasme en de spirit van Floor, staat er een grote, gedreven en supergemotiveerde band op het podium van Schiller,met een maar liefst vier man sterke blazerssectie en twee extra zangeressen als backing vocals. Zij zorgen voor een geweldig feest.

Het swingt als de bekende trein in de krakers Tell Mama, Something Gotta Hold On Me en Rock Me Baby. Of in jaren 50-swingnummers als Dance With Me Henry en Pushover. En er is tijd voor dynamische rustpuntjes in Etta James- standards als At Last, Sugar On The Floor en I’d Rather Go Blind. Ballads waarin Floor eens te meer haar klasse laat horen.

Bezetting:
Leadzang – Floor Kraayvanger
Basgitaar – Patric Roes
Gitaar – Mike Donkers
Drums – Han Neijenhuis
Toetsen – Sjoerd Smeenk
Tenorsax – Marcel Tiemessen
Baritonsax – Pieter van der Venne
Lead Trompet – Hans de Kleijn
Trompet – Rob Key:
Backings – PennyLeen Krebbers
Backings – Lisz Siebenhaar

Datum: Zondagmiddag 16 november
Locatie: Oerkroeg Schiller
Aanvang: 15.00 uur
Entree sponsoren gratis. Niet sponsoren: vrije gift
N.B. Kom op tijd want vol=vol !

Voor meer informatie www.lsamusic-aalten.nl of www.ettajamesexperience.com

Verwacht:
Zondag 30 november: Buffet LSA Sponsoren m.m.v. Leo den Hartog
Zondag 1 februari : Bertolf and her Majesty
Zondagmiddag 12 April: Rumbata Beat Band, featuring Jaime Rodriguez

The Etta James Experience