Financiële steun voor aanleg beachcourt op sportpark Jaspers


WINTERSWIJK – Het college van burgemeester en wethouders trekt 15.000 euro uit voor de aanleg van een beachcourt op sportpark Jaspers. Voorwaarde is wel dat ook de provincie meebetaalt aan deze voorziening.

Beachsport is in Nederland een snel groeiende buitensport en kende onlangs een belangrijk hoogtepunt met het WK beachvolleybal in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Apeldoorn.

Na een uitvoerige zoektocht is in Winterswijk een passende locatie voor een beachcourt gevonden op sportpark Jaspers bij WMHC Avanti en korfbalvereniging WIKO. Het te realiseren beachcourt voor drie volleybalvelden, twee handbalvelden en drie korfbalvelden wordt zodanig ingericht dat het multidisciplinair bespeelbaar is voor korfbalvereniging WIKO, handbalvereniging HCW en volleybalvereniging WIVOC.

De aanlegkosten van het beachcourt bedragen in totaal 50.000 euro. WVOC kan van de provincie Gelderland een financiële bijdrage van 25.000 euro tegemoet zien. De verenigingen WIVOC, HCW en WIKO dragen zelf 10.000 euro bij. De gemeente draagt de resterende 15.000 euro bij.

De bedoeling is dat het beachcourt in het voorjaar van 2016 wordt gerealiseerd.