16 april 2024
Home » Regionaal » Firma Weijland op dialectavond

WINTERSWIJK/MISTE – De Dialectkring Achterhook en Liemers (zie www.dialectkring.nl) houdt op donderdag 6 juli a.s. een dialectavond bij het Schrieverspad op landgoed Kormans aan de Kotmansweg in Winterswijk-Miste.

De Firma Weijland, bestaande uit Lucy Legeland en Jack Weijkamp, viert met de Karavaan der Walsen het afscheid als Dichter des Achterhoeks 2015-2017. De Firma Weijland zal 2 x 15 minuten optreden, ook is deze avond de gedichtenbundel Nieuwkijken en de novelle Walsen te koop.

Het programma wordt verder ingevuld door twee leden van het bestuur van de Dialectkring. Siny Abbink (penningmeesteresse) en Maria Stammers (bestuurslid) lezen voor uit eigen werk of van anderen.

De beide dames hebben eerder meegewerkt aan programma’s van de Dialectkring en ook publiceerden zij o.a. in “De Moespot”, het driemaandelijks tijdschrift van het Verbond van Nedersaksische Dialectkringen.

Ook niet-leden van de Dialectkring zijn deze avond van harte welkom. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.30 uur, de toegang is gratis. Een eventuele vrije gift t.b.v. het Schrieverspad is welkom.