Home » Achterhoek » Gelderland lanceert Gelrepact om personeelstekort aan te pakken

Gelderland lanceert Gelrepact om personeelstekort aan te pakken

1528

ACHTERHOEK – De arbeidsmarkt in Gelderland kampt met een steeds groter wordend tekort aan personeel. Werkgevers hebben moeite om vacatures in te vullen, wat leidt tot problemen in diverse sectoren. Om deze uitdaging aan te gaan, hebben de provincie Gelderland en de 6 arbeidsmarktregio’s de handen ineen geslagen en het Gelrepact opgestart.

Met een budget van € 3 miljoen worden er 16 projecten opgestart om werknemers bij te scholen en zij-instromers en mensen met een achterstand op te leiden voor een baan in de krapteberoepen. Volgens gedeputeerde Peter Kerris zijn er alle talenten nodig om de vacatures in diverse sectoren te kunnen vervullen.

Elke arbeidsmarktregio heeft een eigen thema en werkwijze toegespitst op de regionale situatie. Zo wordt er in de Achterhoek ingezet op het stimuleren van HR-beleid in het midden- en kleinbedrijf en wordt er hulp geboden aan jongeren bij hun persoonlijke ontwikkeling. Via de ZEGopstartbonus en laagdrempelige begeleiding door de ZEGjongerenconsulenten krijgen honderden jongeren de kans om stappen te zetten richting een opleiding, betaald werk of een andere zinvolle invulling van hun dag.

De komende maanden zal het Gelrepact zich richten op het stimuleren van Leven Lang Ontwikkelen en het bevorderen van de instroom in krapteberoepen. Gemeenten, UWV, werkgevers- en werknemersorganisaties, onderwijs en ontwikkelbedrijven werken hierbij samen aan het oplossen van de arbeidsmarktproblematiek.