Geldersch Landschap & Kasteelen zoekt nieuwe vrijwillig educatief boswachters

WINTERSWIJK – Tijdens de ‘Nacht van de nacht’ een groep wandelaars door het donker leiden, tijdens speciale kinderexcursies kinderen spelenderwijs meer leren over de natuur, snert eten tijdens lange winterse wandelingen, de grens naar Duitsland over en de groep wandelaars alles vertellen over de vroegere smokkelpartijen. Het zijn enkele voorbeelden van excursies die de vrijwillig educatief boswachters van Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK) in de Achterhoek organiseren.

‘Ons team in de Achterhoek bestaat nu uit 4 vrijwillig educatief boswachters en we zijn dringend op zoek naar versterking!’ Aan het woord is Joke Hoitink, coördinator van de vrijwillig educatief boswachters in deze regio. ‘Iedere wandeling of fietstocht organiseren we met z’n tweeën. We bereiden de tocht samen voor, én wandelen of fietsen hem ongeveer een week van tevoren. Dan weten we goed wát we onderweg tegenkomen en bepalen we wie welk verhaal gaat vertellen. Per tocht zijn we dus twee dagdelen bezig,’ vertelt Joke. ‘Ieder van ons heeft ook wel een eigen interessegebied. De een weet veel van de kastelen en landhuizen in dit gebied, de ander weet veel over de natuur. En misschien weten onze nieuwe collega’s wel alles van de Scholtenboerderijen hier.’ Joke gaat door: ‘We leren ook heel veel van elkaar, en van de cursussen en andere activiteiten die we via GLK krijgen. Het is ontzettend leuk!’

Klik voor meer informatie

Kort samengevat zoekt GLK twee vrijwilligers die:
– een ‘groene’ achtergrond hebben, bijvoorbeeld door een studie, (vroeger) werk of hun hobby.
– ongeveer 10 keer per jaar samen met een collega vrijwilliger een wandeling of fietstocht willen organiseren.
– de gebieden van GLK rond Winterswijk goed kennen en woonachtig zijn in de omgeving van Winterswijk.
– het leuk vinden om hun kennis met een groep geïnteresseerden te delen en de verhalen over de natuur en cultuurhistorie van de regio te vertellen.

Lijkt het jou leuk om als vrijwillig educatief boswachter aan de slag te gaan? Dan is Geldersch Landschap en Kasteelen op zoek naar jou! Neem voor meer informatie contact op met Nicole Burgers van GLK, telefoonnummer 026-3552564 of email N.Burgers@glk.nl.