‘German Tenor’ Christian Polus zingt in Winterswijk

WINTERSWIJK – De tenor Christian Polus uit Essen, gedurende zestien jaar één van de succesvolle ‘German Tenors’, ook wel de Duitse Pavarotti & Co genoemd, zingt zaterdag 19 november in Theater De Storm te Winterswijk. Hij is gastsolist op het concert van het regionale koor Classic WM, waar hoogtepunten worden gezongen uit vooral operettes en opera’s van o.a. Lehár, Millöcker, Strauss, Mozart en Verdi, maar daarnaast ook Gershwin en nummers van jongere componisten als Stefan Nilsson (met filmmuziek) en Daniel Elder met een ballade. Polus zingt met zijn prachtige, warme tenorstem en zijn sympathieke uitstraling diverse nummers uit het ‘gouden tenor-oeuvre’. Hij is te horen in bijv. Dein ist mein ganzes Herz en La Donna è mobile en zingt met de eigen solisten als de sopraan Marijke ten Kate (W’wijk) en de tenor Martin Hogekamp (L’voorde) èn met het koor.

Dirigent Emile Engel en de leden zijn enthousiast over zijn deelname. De muzikaal leider: ‘Fantastisch is natuurlijk de medewerking van Christian Polus. Het is een feest om naast onze eigen zeer goede solisten een solist van dit niveau in het programma te hebben.’ De tenor trad op in heel Europa, en ver daarbuiten, zoals Amerika, Canada en de Arabische Emiraten, in theaters, stadions, kerken, kastelen, opTV enz.. En zong bij orkesten als André Rieu (in Maastricht voor TV-opnames), de Berliner Symphoniker en het Warschau Symphonie-Orkest en met beroemde collega’s.

De ruim vijftig ‘Voices of Classic WM’, die vooral uit Winterswijk, Oost Gelre en Berkelland komen, en de gastsolist worden begeleid door 20 beroepsmusici uit Nederland, België en Duitsland van het Van Wassenaer Consort èn de talentvolle pianist Evert-Jan de Groot uit Utrecht.

De eigen solisten zijn behalve Marijke en Martin Enneke Klomps, Henk van Duinen en Ronald Eggink (W’wijk) en Marjon Westerdiep (Eibergen). Zij zingen solo, maar ook duetten met elkaar en met Christian Polus. Een ensemble voert Bella vita Militar uit Così fan Tutte van Mozart uit.

De visuals en camerabeelden van André te Hennepe (W’wijk) en Léon Wijkamp (L’voorde) maken het muzikale feestje compleet.

Aanvang concert 19 nov. 20.15 u. De kaartverkoop gaat via Theater De Storm, www.theaterdestorm.nl, en aan de kassa H. Mulierweg 11 Winterswijk, tel. 0543 519285.Meer info www.classicwm.nl en www.classicwm.eu