Gerrit Komrij College en Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek sluiten aan bij Komrijweek

Project ‘Ontmoeten’ zorgt voor verbinding van generaties

WINTERSWIJK – In de week van 10 t/m 14 oktober vindt in Winterwijk de Komrijweek plaats. Dan wordt er aandacht besteed aan één van de bekendste Winterswijkers: Gerrit Komrij. Gerrit is bekend als Nederlands dichter, schrijver, vertaler, criticus, polemist en toneelschrijver en was van 2000 tot 2004 de Dichter des Vaderlands. Het Gerrit Komrij College en het Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek sluiten aan op de Komrijweek met activiteiten die plaatsvinden onder de noemer ‘Ontmoeten’.

‘Ontmoeten’

Met de gedichten van Gerrit Komrij als uitgangspunt ontmoeten senioren uit Winterswijk en
leerlingen van het Gerrit Komrij College elkaar op het GKC of bij Boogie Woogie. Samen nemen zij deel aan een drietal leuke en inspirerende activiteiten op het gebied van (literair)erfgoed, poëzie, beeldende kunst en muziek o.l.v. vakbekwame docenten. Het project wordt afgesloten met een presentatie.

Data activiteiten
Woensdag 2 november bij Gerrit Komrij College, 14.00 – 15.45 uur, poëzie: inleider Wim van Til
Dinsdag 15 november bij Boogie Woogie, 13.45 – 16.15 uur, rap maken: docent rapper Kinu Koenders
Dinsdag 22 november bij Gerrit Komrij College, 14.45 – 16.30 uur, beeldende kunst: docent Berna Bonekamp

Meedoen
Aan dit project kunnen maximaal 12 senioren en 12 leerlingen deelnemen. Er zijn geen
kosten aan verbonden (behalve eventuele consumpties). Opgeven kan tot uiterlijk 14 oktober bij Boogie Woogie, instituut voor kunst en cultuur. Dit kan per e-mail; harry@boogiewoogie.nl, telefoon 06 484 565 52 of post: Boogie Woogie – instituut voor kunst en cultuur –, t.a.v. Harry ten Brinke, Postbus 26, 7100 AA Winterswijk. Hier is tevens meer informatie verkrijgbaar.

Het Cultuur& Erfgoedpact Achterhoek
Het Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek is een initiatief van acht Achterhoekse gemeenten en
Provincie en streeft naar bewustwording van de culturele identiteit van de regio. Daarnaast is het
verbinden van generaties, jong en oud, en samen met cultuur en erfgoed bezig zijn een belangrijk doel. Het Gerrit Komrij College streeft ernaar het literair erfgoed van Gerrit Komrij levend te houden.