Gratis workshops uiterlijke verzorging voor patiënten met kanker

WINTERSWIJK – Op donderdag 12 februari organiseert het Streekziekenhuis  Koningin Beatrix uit Winterswijk (SKB) samen met de stichting Look Good…Feel Better weer een workshop uiterlijke verzorging voor patiënten met kanker. Wie in het SKB onder behandeling is of onlangs is geweest, kan zich hiervoor aanmelden via de Dagbehandeling Interne Geneeskunde.

In een ontspannen sfeer krijgen de deelnemers professionele adviezen over huid- en haarverzorging Speciaal getrainde schoonheidsspecialisten en visagisten laten in 12 stappen zien op welke manier de patiënt zijn huid het beste kan verzorgen. Een haarwerker/kapper geeft uitleg over aanschaf, gebruik en onderhoud van haarwerken, sjaals en andere alternatieven. En natuurlijk gaan de deelnemers ook zelf aan de slag met speciaal voor de workshop beschikbaar gestelde huidverzorgingsproducten.

Tevens is er ruimte voor individuele vragen.
Na afloop van de workshop krijgt iedereen een speciaal samengesteld ‘productentasje’ en een ‘stap voor stap instructieboekje’ mee naar huis.

Extra aandacht en zorg voor een veranderend uiterlijk
Naast de lichamelijke en emotionele problemen die kanker met zich mee kan brengen, kan het uiterlijk ook behoorlijk veranderen. Soms door de ziekte zelf, soms door de behandeling. De huid is schilferig en zeer droog, het haar is broos en dun door de chemotherapie. De impact hiervan is groot. Extra aandacht en zorg voor dit veranderde uiterlijk kan veel voor iemand betekenen. Tijdens de workshop “Look Good…Feel Better” krijgen patiënten advies over de verzorging van hun huid en het gebruik van make-up. Vaak zijn met eenvoudige tips en adviezen al veel van de klachten te verbeteren of te camoufleren.

Kader
De workshops uiterlijke verzorging worden vier keer per jaar georganiseerd. Voor 2015 staan ze gepland op donderdag 12 februari  11 juni, 17 september en 12 november. De workshops duren twee uur en starten om 10.00 uur. Aanmelden voor één van de workshops kan via de Dagbehandeling Interne Geneeskunde, telefoonnummer 0543 54 46 44