Grensoverschrijdende fietsroute blijft beschikbaar


Van 23 mei t/m 22 juli vond het erfgoedfestival Over Grenzen plaats in Gelderland, Limburg en Noordrijn-Westfalen. Meer dan 100 organisaties organiseerden in deze periode bijna 300 activiteiten variërend van lezingen en tentoonstellingen tot theatervoorstellingen en fiets- en wandelroutes. Verschillende activiteiten lopen ook na afloop van het festival nog door. Ontdek deze zomer bijvoorbeeld de 900 kilometerlange fietsroute langs de grens van het oude hertogdom Gelre.

Fietsen over Grenzen
Als een van de rode draden van het erfgoedfestival is er een fietsroute ontwikkeld langs de grens van het oude hertogdom. Uiteraard kan de route ook nu nog steeds gefietst worden. De route loopt langs de grens van de huidige provincie Gelderland en door een deel van Limburg en voert langs bijzondere historische locaties en door prachtige natuur. Ontdek de veelzijdigheid van de Achterhoek, de Veluwe, het Rivierengebied en het Overkwartier. De route is opgedeeld in 43 verschillende trajecten die ook apart te fietsen zijn. Bekijk de route op route.nl/erfgoed-festival.

Prijswinnaar ‘Rondje boven Gelderland’ bekend
Als routepartner van het erfgoedfestival 2018 zette het Kadaster een prijsvraag uit bij de 900 kilometerlange fietsroute. Jarinka Heijink uit Renkum is de gelukkige winnaar van een rondje boven Gelderland. Door middel van het goed beantwoorden van 15 vragen over locaties aan de route wint zij een tochtje boven Gelderland vanaf vliegveld Teuge.

Voor meer informatie erfgoedfestival.nl/agenda.

Routekaart Fietsen over Grenzen met 43 verschillende trajecten