Groene vinkjes voor SKB

WINTERSWIJK / Afgelopen week ontving Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk groene vinkjes voor stomazorg en prostaatkankerzorg. De vinkjes zijn een erkenning voor het leveren van goede zorg.

Stomazorg
De Stomavereniging heeft voor de derde achtereenvolgende keer het groene vinkje toegekend. Het ziekenhuis voldoet daarmee aan de normen voor goede stomazorg, waarbij de wensen en behoeften van stomadragers als uitgangspunten zijn genomen.

Stomaverpleegkundige Gedule Hermsen is blij met de erkenning: “Met het groene vinkje op de Stoma Zorgwijzer (www.stomazorgwijzer.nl) laten we zien dat we voldoen aan de kwaliteitseisen die zijn opgesteld door de patiëntenvereniging (Stomavereniging, red.). Feitelijk dus door de stomadrager zelf. De richtlijnen voor goede stomazorg en onze werkwijze waarbij de stomadrager centraal staat, sluiten dan ook naadloos op elkaar aan.”

In mei is de stomapoli in het SKB door de Stomavereniging uitgeroepen tot de beste stomapoli van het jaar. De prijs wordt toegekend aan een stomapoli die opvalt door deskundigheid op het gebied van stomazorg, de inzet voor patiënten en daarnaast op andere wijze een positieve bijdrage levert aan het leven van stomadragers.

Prostaatkankerzorg

De ProstaatKankerStichting heeft kwaliteitscriteria opgesteld waaraan goede prostaatkankerzorg vanuit patiëntenperspectief moet voldoen. Met het behalen van het vinkje laat SKB zien dat de zorg voor patiënten met prostaatkanker goed is geregeld.

“We hebben op de polikliniek Urologie een ‘dedicated’ team bestaande uit urologen, gespecialiseerd verpleegkundigen en medisch secretariaat. Samen bieden zij patiënten de best mogelijke zorg afgestemd op de wensen en behoeften van de patiënten,” legt teammanager Polle Driesprong uit.

De best mogelijke zorg
“Het leveren van de best mogelijke zorg, op een gastvrije, patiëntvriendelijke manier, is voor SKB een vanzelfsprekendheid. Dat dit wordt gewaardeerd met onder meer groene vinkjes, een nominatie voor de titel meest patiëntvriendelijke ziekenhuis en een plek in de top 10 van de AD ziekenhuis top 100 stimuleert ons om de kwaliteit van zorg te blijven verbeteren,” besluit Bert Bartelink, zorggroepmanager.