Have A Nice Day klaar voor tropische festivaldag

EIBERGEN – Aanstaande zaterdag vindt de 11e editie plaats van Have A Nice Day Festival. Met een verwachte temperatuur van bijna 40 graden Celsius belooft het de warmste editie ooit te worden. De organisatie heeft allerhande maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het bijna uitverkochte evenement in Eibergen goed zal verlopen.

Have A Nice Water Circus
Een uur na opening wordt het festival op ludieke wijze gestart met het grootste watergevecht uit de geschiedenis van Oost-Nederland. Bezoekers zijn opgeroepen om supersoakers, opblaas krokodillen en zwembanden mee te nemen, de organisatie zelf zorgt voor waterballonnen. Om 13.00 uur wordt het officiële startschot gegeven voor het Have A Nice Water Circus waarna de naar verwachting eerste 1000 kletsnatte bezoekers hun festivaldag kunnen beginnen.

Overige maatregelen
Naast het watergevecht zijn er een keur aan maatregelen genomen. Zo is er een tappunt voor gratis water en kost een flesje water aan de bar een half muntje. Daarnaast mogen bezoekers zonnebrand meenemen, zorgt de organisatie voor een in-smeerbalie, zijn er extra sproeiers met koud water, opblaaszwembaden, dames die rondlopen met plantenspuiten, is er heel veel ijs te koop en wordt er gezorgd voor flink wat extra schaduw.

Recordaantal bezoekers
Have A Nice Day Festival wordt ook wel ‘de parel uit het oosten’ genoemd vanwege haar landelijke liefelijke karakter. Nadat de organisatie een maand geleden bekendmaakte om de line-up tot op de dag geheim te houden, bleef de kaartverkoop stevig doorlopen. “Bezoekers komen voor de beleving en om samen te dansen,” aldus Pitto, één van de organisatoren, verantwoordelijk voor het programma. “Na 11 jaren weten de mensen dat het altijd goed is en dat de sfeer te gek is, daar komen ze ieder jaar voor terug”, vult Brent Roozendaal aan. Aanstaande zaterdag verkoopt het festival naar alle waarschijnlijkheid voor de vijfde keer op rij uit en komen er zo’n 5000 bezoekers naar het Openluchttheater in Eibergen.

Tickets & meer info:  www.haveanicedayfestival.nl
Have A Nice Day Festival 2015 – 4 juli Locatie: Openluchttheater ‘De Maat’ Eibergen Tijd: 12.00 – 00.00

Voor meer informatie:  www.haveanicedayfestival.nl  /  http://www.facebook.com/haveanicedayfestival