Home » Regionaal » Historisch Festijn rond kasteel Vorden

Historisch Festijn rond kasteel Vorden

233

VORDEN – Marcherende Romeinen, plunderende Vikingen en slag leverende middeleeuwse ridders. Dit alles en nog veel meer is te zien tijdens het eerste ”Historische Festijn”, dat kasteel Vorden en historisch evenementenbureau Cranenburgh Events uit Stadskanaal zaterdag 16 en zondag 17 juli, beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur, organiseren rond dit kasteel.

Liefst 50 “Levende-Geschiedenisgroepen” uit Nederland, Duitsland, België, Engeland en Polen met totaal 500 personen presenteren de bezoekers een reis door de Nederlandse geschiedenis. Deze reis begint in de vroege IJzertijd, zo’n 800 jaar voor Christus. Dan gaat het via de Romeinen, Vikingen, middeleeuwse ridders, soldaten uit de Nederlandse 80-jarige oorlog, soldaten uit de tijd van Napoleon naar de soldaten uit de Tweede Wereldoorlog. Ook de moderne tijd is aanwezig in de vorm van de 11de Luchtmobiele Brigade uit Schaarsbergen bij Arnhem. Naast de presentatie van hun actuele uitrusting brengt deze brigade ook een heuse klimtoren mee, die door jong en oud kan worden bedwongen.

Kijken en genieten
Bij het “Historisch Festijn” draait alles om het bekijken en genieten van de totale Nederlandse geschiedenis. De diverse kampementen van de Levende Geschiedenisgroepen uit binnen- en buitenland kunnen worden bezocht. In de grote en kleine arena worden de hele dag door veldslagen en demonstraties georganiseerd, zowel van militairen (bewapende Romeinen, stoutmoedige ridders en stoere soldaten), alsook van ambachtslieden die laten zien hoe het handwerk er in hun tijd uitzag. Daartoe wordt een uitgebreid programma opgezet in de grote en kleine arena. Ook kasteel Vorden maakt deel uit van dit festijn. Delen van het kasteel worden bewoond door gegoede burgerij en leden van de adel uit die tijd.

Programma
Aan het programma wordt momenteel druk gewerkt. De volgende activiteiten staan nu al gepland in de grote arena:
10.00 uur: opening Historisch Festijn
11.00 uur: veldslag Vikingen,
12.00 uur: Middeleeuwse veldslag,
13.00 uur: Veldslag Tachtig-jarige Oorlog

Prijzen aan de kassa
Dagkaart kinderen 4 t/m 12 jaar: 5,00 €;    Dagkaart vanaf 13 jaar: 7,00 €
Alleen aan de kassa kan een parkeerkaart worden gekocht voor 2,00 euro.
Prijzen in voorverkoop (via onderstaande website)
Dagkaart kinderen 4 t/m 12 jaar: 4,00 €;    Dagkaart vanaf 13 jaar: 6,00 €

Bezoekersinformatie
Kasteel Vorden is als volgt bereikbaar: De Horsterkamp 8, 7251 AZ Vorden.

Voor meer informatie en voorverkoop dagkaarten: www.historischfestijn.nl

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen