Holterhoek viert gezellige kermis

HOLTERHOEK – In plaats van vrijdagavond werden het koningspaar 2017 ‘Jan & Diny Klumpers’ en de jeugdkoningin 2017 ‘Pien Wielens’ bij aanvang op van de kermis, op de vrijdagmorgen opgehaald, met paard en wagen, onder begeleiding van de dansmarietjes gevolgd door een stoet Holterhoekers op de fiets. Daarna kon iedereen aansluiten bij een heerlijk brunch, ter vervanging van het ontbijt, dat de Holterhoek de laatste jaren gewend was.

Om 14.00 uur begon het ‘traditionele volleybaltoernooi’ en ‘Jeu des Boules’. In een spannende finale versloeg het team ‘Noachweg’ uiteindelijk met één punt verschil de tegenstanders ‘team van Bram’, dus de felbegeerde wisselbeker ging mee naar de Noachweg. Dit jaar was er een ‘digitaal primeur’ tijdens het volleybaltoernooi. De site Holterhoek.eu is onlangs compleet vernieuwd. Hierin is ook de mogelijkheid verwerkt tot het digitaal bij kunnen houden, van alle uitslagen van de wedstrijden van het volleybaltoernooi. Ondanks het ‘glasvezel loze Holterhoek’ was het secretariaat toch in staat om na ieder poule de uitslagen online te plaatsen, zodat de bezoekers en spelers vrij snel zelf de resultaten konden bekijken via de mobiel.

Bij Jeu des Boules won het team met: Jacqueline Reijerink, Janny Penterman en Marijke Roes.

Tijdens de toespraak van de wethouder G. Teselink, die op de zaterdagmorgen de officiële opening van de kermis heeft verricht, refereerde hij naar de geweldige prestaties van alle vrijwilligers, die voor de Volksfeestvereniging Holterhoek worden verricht. Hij prees de wijze waarop het bestuur van VFV Holterhoek, het huidige digitale tijdperk beheert.
Ook voorzitter Jos Rötter, sprak over de site Holterhoek.eu. Via deze site kan ieder belangstellende opgeven, op welke wijze men alle informatie van de ‘VFV Holterhoek’ wil ontvangen. Via deze site houdt de Volksfeestvereniging Holterhoek haar bezoeker op de hoogte van alle nieuws en informatie.

Door het eerste schot van wethouder Teselink werd het vogelschieten geopend. Schutter Gerie Overkamp schoot de romp van de vogel naar beneden, hierdoor vormt hij samen met zijn vrouw Gudrun ‘het koningspaar Holterhoek 2018’ . Bij het jeugdvogelschieten heet de nieuwe jeugdkoning ‘Daan Penterman’.

De jeugd heeft zich vermaakt met het schilderen en pimpen, van een auto, een bakfiets en t- shirtjes. Bij de traditionele spelen als ‘ringfietsen’ en ‘balgooien’ werd er door vele deelnemers gestreden voor de eer. De jeugd kon de eer behalen bij de skelterrace.

De eerste dag werd afgesloten met een feest in de tent met muziek van de coverband ‘De Moeflons’ en op de zaterdag met de coverband ‘Lead’.

Op de zondag was het tijd, om onder het genot van een drankje en een BBQ, alle gebeurtenissen van de afgelopen dagen, gezellig met elkaar te bespreken. Kortom de kermis in 2018 was weer een geslaagde editie.

Uitslagen van alle spelen:

Einduitslag Volleybal 2018:
1 Noachweg
2 Het team van Bram
3 Fam. Roerdink II
4 De Kaaters
5 Yostibende (Haak & Hoek)
6 Camping Helmers II
7 De Klumpkes
8 De Vrienden van Holterhoek
9 Camping Helmers II
10 Fietsclub de kromme velg
11 Holterhoekse Heijn
12 Ons favoriete team
13 De Toppers
14 Kerkdijk
15 P.C. Hoofdstraat
16 Fam. Roerdink I

 

Jeu des boules
team:
Jacqueline Reijerink
Janny Penterman
Marijke Roes.
Balontrappen:
0 t/m 6 jaar:
1 Yfke Broshuis
2 Yelte Broshuis
3 Roel Penterman
7 t/m 11 jaar:
1 Tygo Meekes
2 Marijn Penterman
3 Jochem Wielens
Volwassenen:
1. Gijs Helmers

 

Krattendans:
0 t/m 11 jaar:
1 Marijn Penterman
2 Jochem Wielens
3 Merle Holtkamp
Volwassenen:
1 Demi Kersten

 

Zaterdag 18 augustus 2018:
Jeugd vogelschieten: jeugdkoning Daan Penterman
Linker vleugel: Anouk Geverinck
Rechter vleugel: Martijn Korten
Staart: Fleur Geverinck
Kop: Tom Penterman
Romp = jeugdkoning: Daan Penterman
Vogelschieten: koningspaar Gerie en Gundrup Overkamp
Linker vleugel: Maikel Roerdink
Rechter vleugel: Erna Helmers
Staart: Gerie Overkamp
Kop: Bert Grootholt
Romp = koning): Gerie Overkamp

 

Skelterrace jeugd
Jeugd 5 t/m 8 jaar:
1 Jelte Jansen
2 Ruben Meekes
3 Tygo Meekes
Jeugd 9 t/m 11 jaar:
1 Daan Penterman
2 Raoul Heutinck
3 Joost Penterman
Balgooien:
1 Kevin Bennink
2 Bert Grootholt
3 Mark Krooshof
Ringfietsen:
1 Nena Wielens
2 Els Grootholt
3 Jan Roerdink